Meclis Enes Batur’u dinleyecek! Peki, neden?

Sosyal medya ve YouTube fenomeni olan Enes Batur, Meclis'e konuk olacak. Meclis Dijital Mecralar Komisyonu’nda Enes Batur'un söylediklerine kulak verilecek.

Meclis Enes Batur’u dinleyecek! Peki, neden?

Türkiye Büyük Millet Meclisi, geçtiğimiz günlerde düzenlediği toplantıda sosyal medya platformlarını ele aldı. Meclis Dijital Mecralar Komisyonu’nda konuşulan sosyal medya platformlarında yapılacak düzenlemelerde ilginç bir karar çıktı. Açıklanan bilgilere göre TBMM, sosyal medya için ünlü fenomen Enes Batur'u dinleyecek.

Enes Batur Mecliste!

Komisyon üyeleri, YouTube'da 15 milyon takipçisi olan Enes Batur'u dinlemek istediklerini dile getirdi. Ayrıca üyeler Facebook, Twitter, Instagram Türkiye temsilcilerinin Meclis’e çağırıp onları da dinlemek istiyor. Yapılacak düzenlemeler ortak bir paydada kararlaştırılacak bu sayede düzenlemeler toplumun belli bir kısmı için değil genel bir kısım için yapılacak.

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, toplantı sırasında, ünlü YouTuber Enes Batur'u işaret ederek, "Dünyanın bildiği bir kişi. Onu muhatap alıp buraya belki davet etmemiz gerektiğini düşünüyorum yani dinlememiz lazım. Yani nasıl bakıyor, nedir, ne düşünüyor? Çünkü milyonlarca genci etkiliyor, bizim çocuk, herkes oturup 5-6 yaşında çocuklarımız deli gibi onu izliyorlar" ifadelerini kullandı.

Meclis Enes Batur’u dinleyecek! Peki, neden? - Resim : 1

Komisyon Başkanı Hüseyin Yayman ise; "Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, TikTok, VKontakte, YouTube, Dailymotion, LinkedIn, Spotify, Netflix, Amazon Prime; Türkiye’de temsilciliklerini açtılar. Bu, gerçekten ülkemiz adına çok sevindirici. Türkiye’de en çok kullanıcıya sahip olan sosyal ağlardan başlayarak bu sosyal ağların Türkiye’ye davet edilmesi ve burada Meclisimize çalışmalarıyla ilgili bilgi verilmesi konusunda komisyonumuzun bir gündemi var. Sosyal ağ temsilcileri ile işbirliği içerisinde faaliyetleriyle bir ortaklaşmanın içinde olunması konusu ve en azından kamuoyunda tartışılan konularla ilgili bir açıklama yapmalarını, yani bizim burada sormamız gerekiyor. Facebook kendisini bir ulus üstü, parlamentolar üstü bir konumda mı görüyor? Ya da Twitter kendisini hangi hakla bir başkanın ya da bir yöneticinin paylaşımlarını engelleme noktasında görüyor? Bizim bunları sormamız ve açıklık getirmemiz gerekiyor." dedi.