10.000 TL altı telefonlar: Daha iyisi yok!

10.000 TL altı telefonlar listemizde sizler için en güçlü modelleri listeledik. İşte Nisan 2023 itibariyle satın alınabilecek en iyi akıllı telefonlar.

Son zamanlarda akıllı telefon fiyatlarının bir hayli arttığını söyleyebiliriz. Özellikle ülkemiz bazında baktığımız zaman, artan dolar kuru ve vergiler sebebiyle, orta segment telefonlara dahi ulaşmanın bir hayli zor olduğunu söyleyebiliriz. Hal böyle olunca genellikle 10.000 TL civarında satışa sunulan modellerin daha çok tercih edildiğini söyleyebiliriz. Bu fiyat kalibresine sahip modellerin genellikle Çinli markalara ait olduğunu söyleyebiliriz. Bu yüzden genellikle listemizde genel olarak Çinli markaların yer aldığını söyleyebiliriz. İşte Nisan 2023 itibariyle satın alınabilecek en güçlü akıllı telefonlar.

10.000 TL altı telefonlar: Daha iyisi yok!

  • Samsung Galaxy A33 5G
  • Redmi Note 10 Pro
  • Poco X4 Pro 5G
  • Xiaomi Mi Note 10 Pro
  • Poco X3 Pro

Genel olarak listedeki modelleri değerlendirdiğimizde, yıllar öncesinde tanıtılan fakat hala işlemcisi ve kamerası sayesinde öne geçen modeller mevcut. Fakat son zamanlarda tanıtılan yeni nesil modellere baktığımızda ise, 5G destekli modeller olduğu için, daha çok tercih edilebilir olduğunu söyleyebiliriz. Fakat 5G destekli yeni nesil modellere baktığımızda ise kamera ve işlemci tarafında, yıllar öncesinde tanıtılan modellere göre biraz daha güçsüz kaldığını söyleyebiliriz.

Bu yüzden listedeki modellerin kullanıcıların tercihine kaldığını söyleyebiliriz. Eğer 5G destekli modeller tercihiniz ise, işlemci ve kameradan feragat etmeniz gerekecektir. Eğer güncel olmayan bir model seçip işlemci ve kamera tarafında güçlü olmasını istediğiniz bir modeli seçmek istiyorsanız, gelecekte Türkiye'ye 5G desteği geleceği için 4G desteği ile idare etmek zorunda kalacaksınızdır. Eğer söz konusu modeller hakkında kafanıza takılan soru var ise yorumlar kısmında bizlere belirtmeyi unutmayın.