Signal (mesajlaşma uygulaması) kimin Elon Musk önermişti!

Elon Musk'ın önerdiği Signal mesajlaşma uygulaması kimin? İşte bu sorunun yanıtı.

Signal (mesajlaşma uygulaması) kimin Elon Musk önermişti!

Teknoloji ve yazılım konusunda dünyanın önde gelen isimlerinden biri olan Elon Musk geçtiğimiz günlerde WhatsApp yerine Signal kullanın şeklinde bir açıklamada bulunmuştu. Peki mesajlaşma uygulaması olan Signal kimin?

Kullanıcılar şu aralar WhatsApp yerine farklı bir uygulamaya geçmek için kolları sıvamış durumda. Hali hazırda Telegram, Signal, Bip, Dedi, Discord ve benzeri pek çok alternatif bulunuyor.

Bu uygulamalar içerisinde en çok dikkat çekeni ise Signal diyebiliriz. Çünkü pek çok kişi Signal'i Elon Musk'ın açıklamasıyla keşfetti. Dolayısıyla akıllara aynı soru geldi. Signal Elon Musk'ın mı? Hemen belirtelim. Hayır. Signal'in sahibi Elon Musk değil. Peki mesajlaşma uygulaması Signal'in sahibi kim ya da kimler?

Signal ile yer alan bilgilere göre bu uygulamanın sahibi bir vakıf. En azından internette yazan bilgiler bize bunu gösteriyor.

Signal (mesajlaşma uygulaması) kimin Elon Musk önermişti! - Resim : 1

Signal (mesajlaşma uygulaması) kimin Elon Musk önermişti!

İnternette yaptığımız ufak bir araştırma sonrasında Signal kimin sorusuna aldığımız yanıt şu oldu.

" Signal, özgür ve açık kaynaklı, şifreli bir sesli arama, görüntülü arama ve anlık mesajlaşma uygulaması. Signal Vakfı ve Signal Messenger LLC tarafından geliştirmektedir.

İnternet üzerinden dosyaları, sesli mesajları, görselleri ve videoları içerebilen kişiler arası veya grup mesajları göndermek için kullanılır.Mobil uygulamaları ayrıca bire bir sesli ve görüntülü arama yapabilir ve Android sürümü SMS uygulaması olarak da işlev görebilir.

Signal, tanımlayıcı olarak standart cep telefon numaralarını kullanır ve diğer Signal kullanıcılarıyla tüm iletişimleri güvence altına almak için uçtan uca şifreleme yapar. Uygulama, kullanıcı kişilerinin kimliğini ve veri kanalının bütünlüğünü bağımsız olarak doğrulayabilecekleri mekanizmalar içerir.

Signal yazılımı ve sunucuları tamamen özgür ve açık kaynaklıdır. İstemciler GPL s3 lisansı altında yayınlanırken, sunucu kodu AGPL s3 lisansı altında yayınlanmaktadır. Kâr amacı gütmeyen Signal Vakfı, başlangıç finansmanı olarak 50 milyon dolar ile Şubat 2018'de çalışmalarına başladı. "

Peki siz WhatsApp yerine hangi uygulamayı tercih edeceksiniz? Dilerseniz bu sorunun yanıtını bizimle yorum olarak paylaşabilirsiniz.