Yapay zeka mahkeme kararlarına etki edecek!

New York merkezli DoNotPay'in CEO'su Joshua Browder, geçtiğimiz günlerde şirketinin robotunun 22 Şubat'ta mahkeme salonunda bir trafik cezasıyla mücadele eden bir sanığı temsil edeceğini duyurdu.

Yapay zeka mahkeme kararlarına etki edecek!

Browder “DoNotPay Yapay Zekası.. Birinin kulağına tam olarak ne söyleyeceğimi fısıldayacağım. Sonuçları açıklayacağız ve gerçekleştikten sonra daha fazlasını paylaşacağız" dedi. "Robot avukatın" mahkemede nasıl davranacağını asla bilemeyebiliriz, çünkü açıklamasından birkaç gün sonra Browder, DoNotPay'in planını yerine getirmesi halinde eyalet baro savcılarından hapis tehditleri aldığı bildirildikten sonra mahkeme davasını ertelediğini duyurdu.

CEO, NPR'ye birden fazla eyalet barosunun şirketini tehdit ettiğini ve hatta birinin altı ay hapis cezasına çarptırılabileceğini söyledi. Browder “Bunlar gerçekleşmeyecek olsa bile, suçlama tehdidi vazgeçmek için yeterliydi.” dedi. California Eyalet Barosu, DoNoPay'in durumu hakkında konuşmayı reddederken, NPR'ye olası yetkisiz hukuk uygulama örneklerini araştırma görevi olduğunu söyledi.

Yapay zeka mahkeme kararlarına etki edecek!

Browder, DoNoPay'i orijinal olarak, park cezası temyizleri de dahil olmak üzere çeşitli yasal konularda mektup taslaklarına ve formları doldurmaya yardımcı olabilecek yapay zeka destekli ücretsiz bir sohbet robotu olarak yarattı. Şirketin "robot avukatının” ChatGPT ve DaVinci de dahil olmak üzere, hukuka odaklanmak için ayarlanmış birkaç AI metin oluşturucu tarafından desteklendiği söyleniyor. Mahkemede teknolojiyi kullanan bir sanık, mahkeme işlemlerini kaydetmek için akıllı gözlüklerin yanı sıra yapay zekaya onlara ne söyleyeceklerini söylemesi için bir yol gösterecek bir kulaklık takacaktı.

CBS News'in önceki bir haberinde belirttiği gibi, teknoloji çoğu mahkeme salonunda yasal değil. Ayrıca, bazı eyaletlerde, tüm tarafların kaydedilmeye rıza göstermesi gerekiyor. Ancak NPR, CEO'nun hala yapay zekanın sonunda mahkeme salonundaki insanlara yardımcı olabileceğini umduğunu söylüyor. "Gerçek şu ki, çoğu insanın avukat tutacak parası yok. Bu, dengeleri değiştirebilir ve insanların mahkeme salonunda ChatGPT gibi araçları kullanmalarına izin verebilir, bu da davaları kazanmalarına yardımcı olabilir" dedi.