100'den fazla iPhone çaldı! iPhone'umu Bul ile yakayı ele verdi!

ABD'de 100 adetten fazla iPhone'u çalan yankesici, iPhone'umu Bul özelliği sayesinde yakayı ele verdi! İşte ilginç olayın detayları.

100'den fazla iPhone çaldı! iPhone'umu Bul ile yakayı ele verdi!

Bu hafta sonu Güney Kaliforniya'da düzenlenen Coachella müzik festivalinde 100'den fazla kişi, bir yankesici tarafından soyuldu. Neyse ki, Apple'ın Find My iPhone (iPhone'umu Bul) özelliği sayesinde, iPhone'ların yeri tespit edildi ve yankesici Reinaldo De Jesus Henao çok kısa süre içerisinde yakayı ele verdi.

Soyulduklarını farkedenler; iPhone'ları bulmak için tasarlanmış bir iCloud hizmeti olan Find My iPhone'u kullanarak hırsızı izlemeye başladı. iPhone'ların sahipleri hırsız Reinaldo De Jesus Henao'yu bulduklarında bir sırt çantası taktığını ve bu çantanın içerisinden yüzlerce cep telefonu çıktığını belirtiyor.

1492509594_coachella-phone-thief.jpg

Indio Polis Departmanı sorumlusu Çavuş Dan Marshall, "Mekân içindeki bazı insanlar telefonlarının çalındığını fark etti. Bu yüzden Find My iPhone'u kullandılar ve biz de onlara destek verdik" dedi.

100 adetten fazla iPhone'u çalmak ile suçlanan Reinaldo De Jesus Henao'nun Android işletim sistemli telefonları da çaldığı söyleniyor. Ancak Android kullanıcılarının telefonlarının bulunup bulunmadığına dair henüz bir bilgi paylaşılmadı.