Google mobil arama artık daha renkli olacak

Google'ın yakın zamanda hizmete sunucağı Deep Link isimli yeni arama algoritması mobil aramayı daha renkli ve pratik hale getirecek.

Google mobil arama artık daha renkli olacak

Google sürekli hizmet verdiği Maps, Gmail, Youtube gibi sayısız uygulamalarını güncelliyor. Ancak Kaliforniya şirketin en büyük değişikliği arama motoru üzerinde yapacak.

1427113884_img20150323142211.jpg

İnternet kullanıcılarının en çok tercih ettiği arama motoru Google, 21 Nisan'da Deep Link isimli yeni arama algoritmasını faaliyete geçirecek. Yeni algoritma özellikle akıllı telefonlarından internette gezinen kullanıcıların işine yarayacak. Google'ın yeni arama algoritması mobil uyumlu web siteleri daha üst sıralara taşırken, aramalarda karşımıza çıkan alakasız sayfaları eleyecek. Bu sayede kullanıcının arama yapma işlemleri pratikleşecek. 

1427113872_img20150323142240.jpg

Öte yandan Google'ın mobil versiyonu "kart" görünümü ile ilgili olarak bazı önemli değişiklikler getiriyor. Bildiğimiz gibi, PC ve mobil cihazlarda bazı arama sonucuna göre özel bir kart gösteriliyor. Bu özellik ilerleyen zamanlarda(tabii sunucu tarafı desteklerse) bu tarz kartların gösterimi ile daha renkli bir hale gelecek. Ayrıca Google'ın mobil versiyonda arka plandaki beyaz tonun değiştirilebilir renk seçenekleri ile destekleyeceği konuşuluyor.