Google Nexus 6'da bulunan gizli LED ışığı nasıl etkinleştirilir?

XDA Forum üyesi JMUT adındaki kullanıcı  Nexus 6'nın LED ışığını geliştirdiği üçüncü parti uygulaması ile üç renk seçeneği ve şarj ışığını aktif etmeyi başardı.

Google Nexus 6'da bulunan gizli LED ışığı nasıl etkinleştirilir?

Android akıllı telefonlar için popüler hale gelen bir özellik hiç şüphesiz bir bildirim aldığınızda LED ışığın yanıyor olmasıdır. Nexus 5'te alt çerçevenin ortasında yer alan LED ışık küçük bir özellik olsa da, diğer cihazlara büyük bir fark atıyor diyebiliriz.

Google Nexus 5'ten sonra bu özelliği devam ettirme kararı almış olacak ki  Google Nexus 6'nın hoparlör izgarası bölümüne LED ışık yerleştirmiş.Ancak bu LED bildirim ışığını söylenenlere göre son kullanıcı aktif edemiyor veya sadece tek renk olarak kullanabiliyor. XDA Forum üyesi JMUT adındaki kullanıcı  Nexus 6'nın LED ışığını geliştirdiği üçüncü parti uygulaması ile üç renk seçeneği ve şarj ışığını aktif etmeyi başardı.

1417632501_img20141203185425.jpg

Google Play Store'da Lightflow adındaki uygulamayı ücretsiz olarak indirebiliyorsunuz. Ayrıca bildirimlerin yanında şarj LED ışığını etkinleştirebiliyorsunuz. Uygulama ile bildirim ve şarj ışığını 1 ila 40 oranında parlaklık seviyesine çıkarıp düşürebiliyorsunuz.

1417632750_img20141203185438.jpg

Nexus 6 cihazınızdaki LED ışıkları kontrol altına almak için Lightflow uygulamasını yüklemeniz ve cihazınızın Root'lu olması gerekiyor. Çünkü uygulama Rootsuz cihazlarda çalışmıyor. Cihazınıza root erişimi kazandırdığınızda, Lightflow uygulamasını açarak bildirimler için, kırmızı, yeşil ve mavi ışıklar arasında seçim yapabiliyorsunuz. Tabii bu uygulamayı yüklemek istemeyebilirsiniz. Ancak yeni bildirimler olduğunda sadece sabit parlayan bir ışık göreceksiniz. Uygulama ile kırmızı, mavi, ve yeşil arasında üç renk seçeneği mevcut. Tüm bunları yapabilmeniz için öncelikle bir Nexus 6 cihazına sahip olmanız gerekiyor.