BlackBerry'nin efsanesi ayrılıyor

RIM'in kurucu CEO'su Mike Lazaridis BlackBerry'den ayrılıyor.

BlackBerry'nin efsanesi ayrılıyor

BlackBerry'nin sahibi olan şirket RIM'in kurucusu Mike Lazaridis artık BlackBerry'deki görevini tamamen bırakarak hisselerini devrediyor. BlackBerry'de bugün 4. çeyrek raporları açıklandı ve bu açıklama esnasında konuşan şirketin kurucusu Mike Lazaridis, BlackBerry 10′un gelişi ile firmaya karşı olan sorumluluğumu tamamladığını ve 1 Mayıs itibariyle şirketten ayrılacağını söyledi. Lazaridis konuşmasında, şirketi emin ellere bıraktığına inandığını belirtti.

Aynı toplantıda açıklama yapan BlackBerry'nin CEO'su Thorsten Heins ise Mike Lazaridis'e BlackBerry 10′un amacına ulaşmasını sağlayan vizyonu için hayran olduğunu ve BlackBerry CEO'su olarak göreve getirildiği andan itibaren kendisine yardım ve rehberlik ettiği için minnettar olduğunu söyledi.

1364680054_mike-lazaridislargevergemediumlandscape.jpg

Mike Lazaridis, RIM'i 1994′te kurmuştu ve 15 ay öncesine kadar şirkette CEO'luk görevindeydi. Bu görevi Thorsten Heins'a bıraktıktan sonra Lazaridis, bugüne kadar şirketin yönetim kurulunda yer almıştı. 1 Mayıs'tan itibaren Lazaridis, şirketle olan tüm bağlarını bitirecek.