HTC One M8'in şifresini 10 kez yanlış giren yandı!

HTC, kullanıcıların verilerini bu yöntemle korumayı düşünüyor.

HTC One M8'in şifresini 10 kez yanlış giren yandı!

Eğer telefonunuzdaki verilerin başkaları tarafından görülmesini istemiyorsanız bu haberimiz size göre olabilir. HTC, verilerinize daha fazla güvenlik eklemeniz için geçtiğimiz günlerde tanıttığı yeni amiral gemisi HTC One M8’e yeni bir özellik ekledi.

Phandroid tarafından keşfedilen özelliğe göre, kilit ekranındaki kilit deseni veya şifre 10 kez yanlış girilmesi durumunda, cihaz otomatik olarak tüm verilerinizi siliyor. Aşağıdaki ekran görüntüsünde göreceğiniz gibi kilit ekranında yanlış girilen her şifrede, verilerin kaç denemeden sonra silineceği uyarı olarak yazıyor.

1396338340_m8security.png

Bu özellik cihaz çalındığı zaman verilerin ele geçmemesi için iyi bir fikir olabilir ancak, telefonun bir çocuğun eline geçtiğini düşünürsek durduk yere verilerinizde gidebilir. Ayrıca bu özellik cihazın SD kartta olan verileri silmiyor ve fabrika ayarlarına sıfırlıyor. Bu nedenle kullanıcılara verilerin çoğu veya tamamını SD kartta saklaması tavsiye ediliyor. Aslında HTC One (M8) sağlanan Dropbox, Drive, Box ve benzeri depolama hizmetlerini kullanmak en iyi yöntem.

Aşağıda özelliği gösteren videoyu izleyebilirsiniz.