Intel ve Microsoft, sanal gerçekliği bir adım öteye taşımak için güçlerini birleştiriyor

Intel, Microsoft'un katkılarıyla başlattığı Project Alloy isimli sanal gerçeklik projesini duyurdu.

Intel ve Microsoft, sanal gerçekliği bir adım öteye taşımak için güçlerini birleştiriyor

Intel ve Microsoft, sanal gerçeklik cihazlarını daha iyi hale getirebilmek için birlikte çalışacaklarını duyurdular. Bu birliktelik kapsamında iki şirket de farklı şeyler gerçekleştirecekler.

Microsoft, gelecek sene tüm Windows 10 sistemlerini güncelleyecek ve Windows 10 işletim sistemini kullanan bilgisayarların tümünü Microsoft HoloLens ile uyumlu hale getirecek. Birkaç bin dolar fiyata sahip olan HoloLens, fiyatından ötürü geliştiricilerin bu cihazı kullanmasını imkansız kılıyor. İşte bu noktada da Intel devreye girecek.

1471366493_hololens-930x698.jpg

Intel, Project Alloy isimli sanal gerçeklik projesiyle, sanal gerçeklik gözlüğü satın almak isteyen geliştiricilerin önünü açacak. HoloLens'e benzer teknolojiye sahip olan donanımlar üretecek olan Intel, bu donanımları daha ucuza satacak ve cihazın açık kaynaklı kodlarını yayımlayacak. Böylece HoloLens benzeri bir cihaza ve açık kaynaklı kodlara sahip olan geliştiriciler, HoloLens için uygulama üretebilecek ve bu sanal gerçeklik cihazının gelişmesine katkı sağlayacak.