Lityum bataryalar tehlikeli mi?

Birçok cihazda kullanılan lityum bataryalar tehlikeli mi?

Lityum bataryalar tehlikeli mi?

Samsung, Galaxy Note 7'lerin yanmaya başlamasıyla birlikte tüm cihazları toplayacağını ve bataryadaki üretim hatasını düzelteceğini söyledi. Peki bu akıllı telefonların yanmasındaki neden gerçekten üretimdeki bir hata mı? Galaxy Note 7'nin dışındaki cihazlarda yanma sorunu görünmüyor mu? Bu gibi sorulardan yola çıkarak Galaxy Note 7'de kullanılan bataryanın, yani lityum bataryanın ne kadar güvenli olduğunu araştırdık.

Son dönemlerde lityum batarya kullanan cihazların genelinde yanma olaylarının artmaya başladığı biliniyor. Bu bataryaların sadece akıllı telefonları değil, aynı zamanlar drone'ları, elektrikli otomobilleri ve hatta jet yolcu uçaklarını bile yaktığı biliniyor. Şu ana kadar üretilmiş en verimli ve güvenli bataryalardan olsa da bu gibi örnekler asıl sorunun lityum bataryalarda olduğunu gösteriyor.

1472999131_gs3burnt.jpg

Lityum bataryaların doğru ve kaliteli olarak üretilmesi, tabii ki bu bataryanın daha güvenli olmasını sağlıyor ancak birçok batarya türü gibi lityum bataryalar da tamamen güvenli değil. Lityum bataryaların patlamasına neden olan birçok etken vardır ancak bunlardan en yaygını, bataryanın herhangi bir nedenden ötürü aşırı ısınmasıdır.