Microsoft'dan Dizüstü Bilgisayar: Surface Book

Microsoft'dan Dizüstü Bilgisayar: Surface Book! Detaylar haberimizde...

Microsoft'dan Dizüstü Bilgisayar: Surface Book

Microsoft bugün yaptığı etkinlikte yeni tableti ve telefonları dışında süpriz bir şekilde Surface Book ismini verdiği yeni dizüstü bilgisayarını da tanıttı. Bu dizüstü bilgisayar Microsoft'un ilk dizüstü bilgisayarı olmasıyla önem taşıyor.

Microsoft yeni dizüstü bilgisayarında Surface Pro 4'den biraz daha büyük bir şekilde 13,5 inç bir ekranı kullanıcıların beğenisine sundu. Bunun dışında ekran Surface Pro 4'ün ekranı ile büyük çoğunlukla aynı özelliklere sahip. İki cihazda da Microsoft 267ppi ekran kullandı.

Donanım özelliklerine bakacak olursak Intel'in  6. nesil Skylake i5 ve i7 işlemcileri bizleri karşılıyor. Ekran kartı olarak Nvidia'nın GeForce serisi ekran kartlarını kullanan Microsoft, farklı işlemci, RAM ve ekran kartı konfigurasyonları ile büyük bir kullanıcı kitlesini hedefliyor. Donanım konusunda Microsoft'un bir başka iddaası ise Suface Book'un Apple'ın Macbook Pro'sundan 2 kat daha hızlı çalışıyor. (Apple'ın iPad Pro lansmanına Microsoft'u çağırması, sonra sitesinde Microsoft ile dalga geçmesi ve bu lansmanda da Microsoft'un Apple üzerine oynaması... Garip.)

İki adet USB 3.0 portu, tek şarjla 12 saate kadar kullanım süresi gibi günün koşullarındaki bir notebookdan beklenilen özellikleri de sunan Surface Book, 7 Ekim’de ön siparişe, 26 Ekim'de tamamen 1499 dolar fiyat etiketi ile satışa sunulacak.