Samsung 4 TB'lık SSD'sini tanıttı

Yeni SSD sadece hızınızı artırmayı değil aynı zamanda HDD'nizi değiştirmeyi hedefliyor.

Samsung 4 TB'lık SSD'sini tanıttı

Geleneksel sabit diskler yani HDD'ler yakın kardeşleri SSD'lerden başlıca iki avantaj sunuyor bizlere.Bunlardan birincisi GB başına maliyetinin daha çok daha ucuz olması ikincisi ise ömürlerinin çok daha uzun olması.Fakat bir HDD performans olarak bir SSD'nin yanına bile yaklaşamıyor.Son zamanlarda üreticiler ürettiği yeni nesil bilgisayarlarda SSD'lere yer veriyor olsada şu anda altyapı hazır olana dek HDD'ler lider durumda.

1468344078_hdd-vs-ssd.png

SSD'lerin maliyet ve fiyat açısından HDD'lerden daha yüksek olması herkesçe biliniyor.Bunula birlikte SDD'lerin depolama boyutları genellikle HHD'lerden daha düşük.

Fakat artık durum gitgide tersine dönmeye başladı.Yavaş yavaş SSD'lerin maliyetleri düşmeye ve kapasiteleri artmaya başladı.

Samsung'un tanıttığı bu SSD 1500$'lık bir fiyata sahip.TLC tabanlı yeni 850 EVO 40 nanometrelik 48 dikey işlem düğümlerini ve NAND(Namı diğer 3D NAND) teknolojisini bünyesinde birleştiriyor.Aşağıdaki tabloda da 850 EVO 4TB'nin diğer SSD'ler ile veri hızı karşılaştırmasını inceleyebilirsiniz.

1468344567_tablo.jpg


Aslında GB başına düşen fiyatı düşünürsek Seagate veya Western Digital daha uygun.Ama performans, üretim teknolojisi ve dayanıklılık gibi etmenleri düşündüğümüzde her zaman aynı şeyi söyleyemeyiz.

Bu tür yüksek kapasiteli SSD'ler ne kadar zaman içinde üreticiler tarafından destek görür bilinmez ama SSD'ler bir bilgisayarın bütün parçalarını etkileyen donanımlardır.Bu anlamda hızın oldukça önemli olduğu devrimizde bu çok da uzun sürmeyecektir.