Samsung, OIS ve Samsung Pay özelliklerini giriş ve orta seviye telefonlara getirecek

2016'da Samsung'dan daha iddialı giriş ve orta seviye telefonlar gelecek.

Samsung, OIS ve Samsung Pay özelliklerini giriş ve orta seviye telefonlara getirecek

Mobil üreticiler özellikle üst seviye akıllı telefonlarda kamera özelliklerini geliştirmeyi sürdürüyor. Ancak kimi üreticiler başta Çinli şirketler olmak üzere, orta seviye akıllı telefonlarda da iddialı sensör ve kamera yazılımları kullanmaya başladı. Sony’nin Xperia M5 akıllı telefonu kamera yetenekleriyle adından söz ettiren telefonların başında gelmişti.

2016 yılında kamera tarafında gelişmeler büyük bir hızla sürecek. Üreticiler bu defa kullanıcıların daha fazla ilgi gösterdiği giriş ve orta seviye telefonlarda kamera yeteneklerini artırma yoluna gidecek. Bu üreticilerden biri de görünüşe bakılırsa Samsung olacak.

Güney Kore menşeli haber sitesi etnews’in iddiasına göre Samsung, optik görüntü sabitleme (OIS) teknolojisini 2016 yılı içerisinde giriş ve orta seviye telefonlarda kullanmaya başlayacak. OIS özelliği sayesinde giriş ve orta seviye telefonların düşük ışık çekim kalitesinde artış yaşanacak. Bu özellik ayrıca kamera hareketlerinden kaynaklanan bulanıklığı önemli ölçüde azaltacak.

1449640371_note4camera-w628.jpg

Samsung’un ilk olarak Galaxy Note 4’te kullandığı optik görüntü sabitleme teknolojisi geçtiğimiz günlerde tanıtılan yeni nesil Galaxy A5 ve A7 modellerinde de yer aldı. İlk kez orta seviye telefonlarda OIS kamera özelliğine yer veren Samsung, görünüşe bakılırsa bu özelliği 2016’da giriş ve orta seviye telefonlarda standart hale getirecek.

Samsung’un önümüzdeki yıl tüm telefonlarda standart hale getireceği bir diğer özellik mobil ödeme sistemi Samsung Pay olacak. 2016 model Galaxy A5 ve Galaxy A7’de kullanılan parmak izi sensörüyle de uyumlu olan Samsung Pay, yeni yılda birçok Samsung telefonu tarafından desteklenecek. Bu gelişme aynı zamanda 2016’da giriş ve orta seviye Samsung telefonlar parmak izi sensörünün kullanılacağı anlamına geliyor.

Gelecek yıl özellikler giriş ve orta seviye akıllı telefonlar kategorisinde sıkı bir rekabet yaşanacağa benziyor. 

İlginizi çekebilir;