Sophos XG Firewall Duyuruldu

Sophos, Security Heartbeat teknolojisine sahip yeni Sophos XG Firewall ürünüyle ağ iletişimi ve son kullanıcı erişim noktası güvenliğini bir araya getiren ilk senkronize güvenlik çözümünü duyurdu

Sophos XG Firewall Duyuruldu

Sophos, Security Heartbeat teknolojisine sahip yeni Sophos XG Firewall ürünüyle ağ iletişimi ve son kullanıcı erişim noktası güvenliğini bir araya getiren ilk senkronize güvenlik çözümünü duyurdu. Sophos XG Firewall, şirketlerin günümüzün karmaşık güvenlik tehditleriyle daha etkin bir şekilde mücadele etmelerine yardımcı olacak.

1450280229_sophos-xg-firewall.jpg

Sophos XG Firewall Duyuruldu

Ağ ve uç nokta güvenliğine yönelik sunduğu çözümlerle bilinen Sophos, günümüzün karmaşık tehditleriyle mücadele etmek için geliştirdiği Security Heartbeat teknolojisine sahip Sophos XG serisi yeni nesil firewall ve birleşik tehdit yönetimi (UTM) çözümlerini duyurdu.

Sophos’un yeni güvenlik çözümleri, Security Heartbeat teknolojisi sayesinde yeni nesil firewall ve UTM ürünlerinin doğrudan uç nokta güvenlik ürünleriyle bağlantı kurabilmesini ve algılanan tehditlere dair anlık bilgi paylaşımında bulunabilmesini sağlıyor. Böylece herhangi bir noktada tehdit algılandığında hızla çözüm geliştirme ve tehdide neden olan cihazın anında sistemden izolasyonu mümkün hale geliyor.

Örneğin sisteme takılan bir USB sürücü nedeniyle kullanıcı cihazında bir tehdit algılandığında uç nokta güvenliği tehdide anında müdahale ederken, ağ güvenliği altyapısı diğer sistemlere bulaşmayı önlemek için temizleme gerçekleşene kadar cihazı ağdan otomatik olarak izole edebiliyor. Security Heartbeat teknolojisi, tüm Sophos XG Firewall cihazlarında ve buluttan yönetilen Sophos uç nokta güvenlik ürünlerinde yer alıyor.

 

Security Heartbeat teknolojisi nasıl çalışıyor?

 

  • Sophos tarafından korunan bir uç nokta cihazı ağa dahil edildiğinde, üzerindeki Security Heartbeat teknolojisi otomatik olarak Sophos XG Firewall cihazına bağlanarak tehdit durumunu raporlamaya başlıyor.

  • Firewall tarafından şüpheli bir ağ trafiği algılandığında veya uç nokta güvenliği tarafından zararlı yazılım tespit edildiğinde, Security Heartbeat sayesinde bu bilgi iki cihaz arasında sayesinde anında paylaşılıyor.

  • Uç nokta güvenlik çözümü bilgisayarın adı, kullanıcı adı ve tehdide dair raporların yer aldığı detaylı bir bilgi paketini firewall cihazına gönderiyor.

  • Firewall, tehdidin algılandığı uç noktayı yerel ve uzak ağ üzerinden izole ederek uç nokta güvenliğiyle birlikte tehdidin neden olabileceği olası zararların en aza indirilmesi ve veri kaybının önlenmesi için ek protokolleri devreye sokuyor.

  • Tehdit ortadan kaldırıldığında uç nokta güvenlik çözümü Security Heartbeat ile bu durumu raporlayarak ağ erişiminin ve servislerin tekrar normale döndürülmesini sağlıyor.

Yenililçi bir arayüze sahip olan firewall, saldırılardan daha hızlı şekilde haberdar olmanızı ve önlem almanızı sağlayacak. Bulut desteği de sunan Sophos XG Firewall, bulut desteği ile birlikte çoklu kurulum desteği de sunabilecek. Ürün sınıflandırması ise XG 85 isimli giriş modelinden, XG 750 isimli en üst modele kadar çeşitli ihtiyaçlara göre modellere sahip.