TSK Uzaya açılıyor!

TSK, Daha önce açıklanan 2033 planı kapsamında astronot yetiştirilebilmesi için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

TSK Uzaya açılıyor!

Türk silahlı kuvvetleri, başta ordu yapılanmaları olmak üzere personelle ilgili planlamalara kadar pek çok boyutta değişime gidecek. Üst düzey kaynaklardan edinilen bilgilere göre, TSK'da ki yeni yapılanmaya önümüzdeki yıl Ağustos ayındaki YAŞ'ta son şekli verilecek. 2033 planı, ordu yapılarında değişiklik getirecek. 1., 2., 3. ve Ege Ordu Komutanlıkları yeniden yapılandırılacak.

Asker sayısı azalırken, silah sistemleri modernize edilecek. ATAK ve genel maksat helikopterlerinin envantere girmesi, operasyonel gücü artıracak. 1.2.3. ve Ege Ordusu biçimindeki yapılanma ve orduların güç dengeleri bölgesel gelişmelere göre güncellenecek. Gücün Doğu ve Güney sınırlarına kaydırılması gündemde. Donanma, LPD sınıfı küçük uçak gemilerinin filoya katılmasıyla "küresel güç" haline gelecek. Dikey iniş ve kalkış yapabilen savaş uçaklarının katılımıyla, süratli ve etkin bir yapı oluşacak.

 1387198530_img20131216145628.jpg

TSK ASTRONOT YETİŞTİRECEK

2000'de başlatılan uzay çalışmalarına Uzay Grup Komutanlığı birimini kurarak hız kazandıran Silahlı Kuvvetler, uydu yapım ve fırlatma teknolojilerinin geliştirilmesiyle astronot yetiştirilmesi faaliyetlerine de başlayacak. JSF uçaklarının katılımıyla savaş filosu gençleşecek. AWACS havadan erken uyarı uçakları, TSK'nın bölgesinde uçan kuştan haberi olmasını sağlayacak. Alçak, orta ve yüksek irtifa füze savunma sistemleriyle koruma tamamlanacak.

İLK ADIM 28 KASIM'DA ATILMIŞTI

TSK'daki devrimin ilk resmi adımı, 28 Kasım'da gerçekleşen Yüksek Askeri Şura'da atıldı. Yaklaşık 6 saat süren Kış Şurası'nın ardından yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yeniden yapılandırılması çalışmalarının görüşüldüğü belirtildi.