Twitter ile Devlet masaya oturuyor!

Seçimlerden önce kapatılan ve 13 gün boyunca erişime engellene Twitter'ın en üst düzey yöneticileri ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) üst düzey yöneticileri bir araya geliyor.

Twitter ile Devlet masaya oturuyor!

Seçimlerden önce kapatılan ve 13 gün boyunca erişime engellenen Twitter'ın en üst düzey yöneticileri ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) üst düzey yöneticileri bu gün bir araya gelerek Twitter'ın planları ve ülkemizde temsil edilmeye başlanması ile ilgili görüşmelere başlayacaklar. 

13 gün boyunca kapalı kalan ve yasal süreç ile ilgili konuşmak istemeyen Twitter'ın uluslararası kamu politikalarından sorumlu başkan yardımcısı olan Colin Crowell, BTK Başkanı Tayfun Acarer ve TİB Başkanı Ahmet Cemaleddin Çelik'in yanı sıra Ulaştırma Bakanlığı yetkililerininde yer aldığı bir toplantı düzenlenerek; Twitter'ın yargı kararlarına saygı duyması ve buna bağlı olarak gereğinin yapılmasıda toplantıda konuşulacak konulardan biri olduğuda belirtilmekte.

1397478786_img20140331221059.jpg

Twitter kişisel hakların korunması üzerinde oldukça baskıcı olsada 12,5 milyon kullanıcısının erişim sorunlarını düşündüğünden dolayı bu konuda bazı esneklikler gösterebilir diye düşünmekteyim. Yıllık kazancı 242 milyon doları geçen Twitter büyük potansyeli olan bir ülkede erişim yasakları ile uğraşmak istemeyecektir. Görüşmeler sonlanınca sizlerle görüşme detaylarınıda paylaşacağız.