Google Android, Virtual Reality (sanal gerçeklik) işletim sistemi olacak

Google’ın bu projesi üzerinde çalışan "onlarca mühendis" ve teknik personel olduğu iddia ediliyor.

Google Android, Virtual Reality (sanal gerçeklik) işletim sistemi olacak

Facebook ‘un Oculus VR şirketini 2 milyar Dolar’a satın alması sonrasında, Google şirketinin Android işletim sisteminin sanal gerçeklik cihazlarında ve uygulamalarında kullanılacak yeni bir VR (Virtual Reality) sürümünü oluşturmak için hazırladığı projesi için mühendislerden oluşan bir ekip kurduğu bilgisi sızdırıldı.

Google’ın bu projesi üzerinde çalışan "onlarca mühendis" ve teknik personel olduğu iddia ediliyor. Virtual Reality (sanal gerçeklik) için Android işletim sistemi üzerinde çalışan ekip Kil BAVOR ve Jeremy DOIG tarafından yönetiliyor.

 1425713397_bn-hh266oculusp20150306183900.jpg

Android donanım üreticileri için ücretsiz bir "açık" bir işletim sistemi. Akıllı telefonlar, giyilebilir cihazlar, televizyon ve otomobiller için Android’in dört sürümü bulunuyor. Oculus şirketi sanal gerçeklik için ürettiği kulaklıkta kendi donanım ve yazılımı kullanyor. Yine Apple şirketi iPhone için kendi donanım ve yazılımını kullanıyor. 

Google şirketindeki yazılım geliştiriciler kendi sistemlerinin üzerinde kendi uygulamalarını oluşturmak için hazırlanıyorlar. Bu hazırlıklar kapsamında Google, geçen yıl tanıttığı Google Glass gibi, bilgisayar tarafından oluşturulan gerçek bir görüntüyü yansıtmak için tasarlanmış cihaz geliştiriyor. Başlangıç ​​için 542.000.000 dolarlık bir fon ayrıldı. 

Ayrıca, Google gerçek dünya nesneleri üzerine görüntüleri yansıtarak "gerçekliği artırmak" için birden fazla kamera kullanan özel bir tablet test eden bir ekip kurdu. Android tarafından akıllı telefonlar için geliştirilen sanal gerçeklik uygulaması Google CardBoard geçen yazdan beri bir milyondan fazla kez indirildi.

Bu konuda Google sözcüsü yorum yapmaktan kaçındı.