Nokia ve BlackBerry için WhatsApp müjdesi!

iOS 6 ve öncesi, Android 2.2 ve öncesi, BlackBerry OS ve Symbian desteğini bu yıl sonu sonlandıracağını açıklayan WhatsApp geri adım attı. İşte WhatsApp'ın yeni hizmet sonlandırma tarihi.

Nokia ve BlackBerry için WhatsApp müjdesi!

WhatsApp, mühendislerini artık yormamak için iOS 6 ve altı, Android 2.2 ve altı, BlackBerry OS ve Symbian sürümlerinden desteğini keseceğini geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. WhatsApp'ın açıklamalarına göre söz konusu olan işletim sistemlerinde 2016 Aralık ayından itibaren kullanılmaz hale gelecekti. Ancak bugün WhatsApp, gelen tepkiler üzerine geri adım atmak zorunda kaldı.

Son yapılan açıklamaya göre; BlackBerry OS, BlackBerry 10, Nokia Symbian S40 ve Symbian S60 işletim sistemlerinden WhatsApp desteği Aralık 2016 yerine Haziran 2017 tarihinde kesilecek. Ancak iOS 6 ve altı ve Android 2.2 ve altı işletim sistemlerine sahip olan kişiler bu yıl sonu WhatsApp'ı kullanamayacak.

WhatsApp'ın eski işletim sistemlerinden desteğini keseceğini açıkladığı tarih ile desteğin kesileceği tarih arasında yaklaşık 25-26 gün olması biraz kötü oldu. Hiç olmazsa bu uyarı 3-4 ay öncesinden yapılabilir ve kullanıcılar yeni telefon satın almak için durumlarını ayarlayabilirdi.

İşin kurumsal tarafı daha vahim. Türkiye'de çoğu orta ölçekli şirkette, şirket telefonu olarak Symbian S40 işletim sistemli telefonlar kullanılıyor. Bu şirket çalışanlarının WhatsApp üzerinden iletişim kurduğunu göz önünde bulundurursak, bir şirketin telefonları yenilemek için 1 ay gibi kısa bir süresi kalacaktı. Şimdi ise şirketler yeni telefonlara geçiş yapmak için 6 ay daha süre kazanacak.

1480945907_nokia-asha-whatsapp-280216.jpg