2022'nin en iyi 5 filmi! Bunları izlemediyseniz hemen izleyin!

Netflix yeni filmler için büyük bir yıl geçirdi ve en iyiler listemizi arıyorsanız doğru yere geldiniz. İşte 2022'de vizyona giren en iyi 5 Netflix Orijinal filmimiz.

Geçtiğimiz birkaç yıl boyunca Aralık, Netflix için keyifli bir ay oldu ve Ödül Sezonu yarışlarının en yoğun döneminde sona eren birçok film için övgü yağmuruna tutuldu.

2022 film listelerinde gerçek bir En İyi Film Oscar Ödülü sahibi görünmüyor olsa da, Netflix'in tıpkı bunun gibi yıl sonu "en iyiler" listelerinde konuşulacak bir avuç olağanüstü filmi daha var gibi görünüyor.

1.      ALL QUIET ON THE WESTERN FRONT

Yönetmen: Edward Berger

Oyuncular: Felix Kammerer, Albrecht Schuch, Aaron Hilmer, Moritz Klaus, Edin Hasanović, Thibault de Montalembert, Daniel Brühl, Devid Striesow, Adrian Grünewald, Andreas Döhler, Jakob Schmidt, Friedrich Berger, Michael Wittenborn

"Kabus sona erdi." Edward Berger'in , Erich Maria Remarque'ın romanından uyarlanan, inanılmaz derecede gergin ve umutsuzca kasvetli savaş destanı Batı Cephesinde Her Şey Sessiz'in sonunda hızla boşa çıkan umut dolu sözler .

Guillermo del Toro'nun Pinokyo'daki bir klasiği yeniden tasavvur etme gibi zorlu görevine çok benzeyen Berger, Lewis Milestone'un 1930 versiyonunda bir önceki En İyi Film kazananını güncellemek gibi inanılmaz derecede yüksek beklentilere sahipti.

Orijinaline çok benzeyen bu film, bu sürükleyici ve içgüdüsel deneyimin sizi Dünya'daki cehenneme çekmesini sağlayan etkileyici görseller ve titizlikle detaylandırılmış yapım tasarımıyla dolu.

Tasarım gereği, savaş filmleri genellikle savaşların kendilerine kök salmış bir ilgiyle çalışır; ancak bu hikaye, savaşı bitirmenin eşiğinde olan kaybeden Alman tarafından anlatılıyor ve birkaç genç askerin savaşa tam adrenalin ve iyimserlikle girip kırık ve geri dönülmez şekilde hasar görmüş olarak ayrılma deneyimlerine odaklanıyor. Filmin tam ara verdiğini düşündüğünüz anda, sizi sonu gelmeyen görevler, akıldan çıkmayan kayıplar ve asla unutamayacağınız kanlı bir intiharla geri püskürtür.

Paul (Felix Kammerer) ve Katczinsky (Albrecht Schuch) arasındaki kimya, filmin 3. perdesinde rahatsız edici bir içgüdüsel yumruk oluşturan güçlü bir bağ oluşturur. Ortak yapımcı ve başrol oyuncusu Daniel Bruhl, siperlerin ötesindeki aklın sesi olarak filme bir yıldızlık ve ağırbaşlılık düzeyi getiriyor.

Başarısının takdiri olarak, All Quiet on the Western Front, Altın Küre ve Eleştirmenlerin Seçimi Ödülleri'nde bu kategoriye aday gösterildiği için şimdi En İyi Uluslararası Film ödülleri için hararetli bir mücadele içinde. Şu anda Mart ayındaki Oscar'larda kategoride kazanmak için favori bahis.

Popüler Haberler