Bu uçaklar sesten daha hızlı!

Dünya'da en hızlı ulaşımı sağlayan uçaklar, kendi aralarında rekabet içinde olmaya devam ediyor. İşte dünyanın en hızlı uçakları;

Bildiğiniz gibi ulaşımda, daha hızlı bir şekilde yol katetmek için uçaklar tercih ediliyor. Tercih ediliyor dediysem, elbette bu imkanı olanlar için geçerli. Dünya'da en hızlı ulaşımı sağlayan uçaklar ise kendi aralarında rekabet içinde olmaya devam ediyor.

Hal böyle olunca, uçak üreticisi şirketler yakıt verimliliğini sağlamak ve güçlü motor kullanmak için sınırları zorlamasına sebep oluyor. Elbette Bununla birlikte konforu artırarak ulaşım süresini de kısaltmak istiyorlar.

Biz de bu anlamda siz değerli okuyucularımız ile dünyanın en hızlı uçak modellerini inceleyeceğiz. En hızlı demişken, hızlıca bir ses hızının da tanımını yapalım.

Ses hızı; havada, deniz seviyesinde ve 21 °C sıcaklıkta 343.2 m/s olarak alınır. Ses hızı frekansa bağlı olarak değişmez, her frekansta ses aynı hızda gider. Havanın sıcaklık, yoğunluk durumuna göre sesin yayılma hızı değişir. Soğuk havada ses hızı azalır.

Popüler Haberler