Google, arttırılmış gerçeklik gözlüğünü çıkarmakta ısrarcı

Teknoloji devi Google, ilki fiyaskoyla sonuçlanan gerçeklik gözlüğü girişiminin ikincisi için yoğun mesai harcıyor.

Google, Mayıs ayında yeni AR gözlüğünü resmen duyurmuş ve bu cihaz hakkında ufak ipuçları vermişti. Bununla birlikte yeni nesil artırılmış gerçeklik gözlüğü hakkında detaylı bilgilendirmeyi daha sonraya bırakan şirket, yavaş yavaş çalışmalarında sona doğru geliyor. Google’a yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre şirket bu defa eski hatalarından ders almışa benziyor.

İlk nesil artırılmış gerçeklik gözlüğünün amacının dışına çıkması ve Google’a hukuki olarak birçok sorun yaşatması sonrası, bir daha bu sektöre giriş yapmayacağı düşünülen teknoloji devi, yeni nesil artırılmış gerçeklik gözlüğünde bazı kısıtlamalara giderek sorunları çözmek niyetinde.

Google, arttırılmış gerçeklik gözlüğünü çıkarmakta ısrarcı

Buna göre yeni gözlük video ve fotoğraf çekme özelliklerini desteklemeyecek. Peki fotoğraf dahi çekemeyen bir gözlük bizlere ne gibi avantajlar sunacak? Google’ın bu konuda en çok güvendiği özellikler navigasyon ve metin çevirisi.

Öte yandan şirketin daha şimdiden test çalışmalarına başladığı bildiriliyor. İlk etapta sadece Google çalışanları tarafından test edilecek olan yeni nesil gözlüğün ikinci aşamada ise daha önce Google testlerine katılmış ve güvenilirliğini kanıtlamış kullanıcılarla deneneceği açıklandı.

Yeni nesil artırılmış gözlüğün tam olarak ne zaman tanıtılacağı ve nihai kullanıcılar için ne zaman satışa sunulacağı konularına ilişkin şimdilik bir bilgi yok. Bununla birlikte sızdırılan bilgilere göre, 2022 yılı bitmeden Google’ın yeni artırılmış gerçeklik gözlüğünü görebiliriz.

Google yeni akıllı gözlüğü için harekete geçti!
Qualcomm, Snapdragon W5 ve W5+ Gen 1 yongalarını duyurdu!
Nissan Juke fiyatları dibi gördü! Duster fiyatına Juke fırsatı!
Sonraki Haber