Depremde hayat kurtaran mobil uygulamalar!

Deprem ve diğer doğal afetlerde hayat kurtarabilecek olan en popüler uygulamaları sizler için derledik.

Bugün Saat 16:37 sularında, Bursa ve İstanbul'dan hissedilen bir deprem meydana geldi. Meydana gelen depremin merkez üssünün marmara denizinde, silivri açıklığında gerçekleştiği belirtildi. Depremin şiddetinin bazı kaynaklara göre 4,7 bazı kaynaklara göre ise 4,8  büyüklüğünde ve yerden 7 km derinlikde gerçekleştiği açıklandı. Deprem yaklaşık 20-30 saniye kadar sürdü.

Yapılan açıklamada; "Marmara Denizi ilçemiz açıklarında meydana gelen 4.8 şiddetindeki deprem nedeniyle hepimize geçmiş olsun. Herhangi bir can ve mal kaybı yoktur. Yaşanılabilecek olumsuzluklar durumunda Silivri Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezimizle 7/24 iletişime geçebilirsiniz.  0212 736 10 02" ifadelerine yer verildi.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın yapmış olduğu açıklamada ise;
"Artık bizim 39 ilçe belediye başkanı ve büyükşehir belediye başkanı, stratejik planı ortaya koyup artık bu işi eyleme dökmemiz lazım. Silivri Belediyesi olarka kentsel dönüşüm stratejimiz için yola çıktık. Ama bunun İstanbul'a yayılıp bu çekilen MR'ın sonucunda kentsel dönüşümün artık başlaması gerektiğini düşünüyorum ben. 26 Eylül'deki depreme yakın bir bölgeye yakın olduğunu söylüyor uzmanlar. Bu noktada şunu ifade etmek istiyorum. Konuşup unutuyoruz. Bizim artık hızlı şekilde kaynak yaratıp bu kötü binaları dönüştürüp, kötü binaları sağlam binalara çevirmeliyiz. Hem Çevre Bakanlığı'ndan hem İBB'den bir eylem planının hayata geçirilmesini bekliyoruz artık. Silivri'de herhangi bir yıkım, can kaybı yok. Bize ulaşan bir kaybımız yok." ifadelerine yer verildi.

Biz de bu anlamda deprem ve diğer doğal afetlerde hayat kurtarabilecek olan en popüler uygulamaları sizler için bir araya getirdik.

İşte depremde hayat kurtaran mobil uygulamalar;

Popüler Haberler