Ethereum madenciliği bitiyor! Tarih belli oldu

Koca bir devir sona eriyor desek sanırım yanlış olmaz. Ethereum'un 2.0'a geçmesiyle beraber madenciliği 15 Eylül itibariyle sona erecek.

Ethereum (ETH), blokzincirindeki blokları doğrulayan kullanıcılar tarafından üretilir. Blokzincirindeki blokları doğrulayan kişiler, madenci olarak adlandırılır. Ethereum madenciliğinde, Proof of Work (İş Kanıtı) protokolü kullanılır. Proof of Work protokolünde madenciler, bloktaki işlemleri doğrulayarak blok ödülünü kazanmak için çaba gösterirler. Ethereum blokzincirindeki madenciler, blokları doğrulamak için Bitcoin’de kullanılan SHA256 algoritmasından farklı olarak Ethereum blokzincirine ait “ethash” adı verilen bir algoritma kullanırlar.

15 Eylül'de sona eriyor!

Ethereum Merge'ye geçiş sonrası en önemli sorulardan bir tanesi ise "Ethereum madenciliği bitecek mi?" sorusuydu. Bu konu 19 Ağustos'ta net olarak öğrenildi. Ethereum madenciliği 15 Eylül'den itibaren sona erecek. Madenciler ise bu tarihten itibaren farklı coinlere yöneleceği öğrenildi. Bu durumun madenciler tarafından nasıl karşılanacağı merak ediliyor.

İddia: Cardano Ağustos sonuna kadar 2 dolar olacak!
Bitcoin'in kısa vadeli fiyat yükselişi tehdit altında! Peki neden?
Apple Vision Pro Çin pazarında gövde gösterecek
Sonraki Haber