Ethereum yine dibi gördü

Ethereum kripto para birimi son ayların en düşük rakamı olan 1906 dolara kadar düştü.

Kripto para birimlerindeki dalgalanma devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde 2200 dolar dip rakamını göre Ethereum şimdi de 2000 doların altına indi. Haberin hazırlandığı saat itibariyle 1.906.91 dolar rakamını gören kripto para birimi son 1 ayın en düşük rakamına ulaşmış oldu.

Ethereum yine dibi gördü

Bu düşüşüsün sebebi tam olarak bilinmiyor. Ancak Elon Musk'ın spekülatif açıklamaları, dünyada farklı devletlerin kripto paralar ile ilgili açıklamaları ve pandemi sürecinin yavaş yavaş ortadan kalkıyor olması bu düşüşün sebepleri arasında gösteriliyor. Bir dönem 4200 dolara kadar yükselen Ethereum'un değerinin ilerleyen dönemde de bu dalgalı seyri takip etmesi bekleniyor.

Bu arada düşüş trendinin genel olarak diğer kripto paralarda da olduğunu söylemek isteriz. Örneğin Bitcoin de 33 bin dolara kadar düşen bir grafiğe sahip. Hakeza diğer kripto para birimleri de 24 saat içinde yüzde 30 hatta yerine göre yüzde 30'u da geçen oralarda değer kaybetti. 

Merkezi bir otoriteye bağlı olmayan kripto para birimleri bu yönüyle aynı zamanda minipülasyonlara da açık hale geliyor. Bu da farklı kişilerin bu para birimleri üzerinde farklı adımlarla değerleriyle oynayabileceği anlamına geliyor.

Pandemi ile beraber değerli hale gelen kripto paralar birçok kişinin yatırım aracı olmuştu. Bu sürecin bitmeye başlamasıyla beraber kripto paralara gösterilen ilgi de azalmaya başladı. 

Thodex CEO'su Faruk Fatih Özer bakın nasıl kaçmış! (Video)
Yerli kripto para geliyor!
ChatGPT yalana çok alıştı, kafasına göre birşeyler uyduruyor
Sonraki Haber