Samsung giriş seviyesi modeline tam 4 yıl destek verecek!

Güney Koreli teknoloji devi Samsung yeni giriş seviyesi akıllı telefon modeli Galaxy 14 5G için tam 4 yıllık güvenlik güncellemesi sözü vererek herkesi şaşırttı.

Pandemi sonrasında bir türlü toparlanamayan üstüne üstlük bir de Rusya Ukrayna savaşıyla meşgul olan dünya, ürünlerin fiyat artışı karşısında şaşıp kalmaktan başka bir şey yapamıyor. Dünyanın en güçlü ekonomiye sahip ülkeleri bile, yıllık %20’lere varan daha önce görülmemiş oranlarda enflasyon ile karşılaşırken, bu durumun doğal sonucu olarak akıllı telefonların fiyatları da bir hayli yükselmiş durumda.

Hal böyle olunca, daha önce yüzüne bakılmayan ve “yaşlı telefonu” olarak görülen giriş seviyesi akıllı telefonlar artık çok daha popüler hale geldi. Güney Koreli teknoloji devi Samsung tarafından tanıtılan Galaxy 14 5G modelinin tam 4 yıl boyunca güvenlik güncellemesi alacak olmasını da buna bağlayabiliriz.

Samsung giriş seviyesi modeline tam 4 yıl destek verecek!

Aslında Samsung bir süre önce yaptığı açıklamada yeni amiral gemisi modelleri için en az 4 yıllık güncelleme desteği sunacağını duyurmuştu. Ancak o açıklamada altı kalın harflerle çizilen şey, bu sözün amiral gemisi modeller için olacağıydı. Bununla birlikte ilk defa giriş seviyesi bir akıllı telefon için bu sözün verilmesi, ileride bu kapsamın genişleyebileceği manasına da geliyor.

Son olarak Güney Koreli teknoloji devinin verdiği bu sözün yalnızca güvenlik güncellemeleri için geçerli olduğunu, telefonun Android güncellemesi içinse muhtemelen 2 defa büyük güncelleme alacağını da bir kez daha hatırlatalım.

Samsung Galaxy S23 serisinin fiyatları hakkında önemli bilgiler var
Qualcomm, akıllı telefon sektörü için kritik bir karar vermek zorunda
Samsung'un amiral gemisi katili modeli için geri sayım başladı
Sonraki Haber