Teknoloji detoksu nasıl yapılır? Gereksiz kullanımdan kurtulun

Doğru kullanıldığında birçok kolaylığı sunan teknoloji, aşırı kullanıldığında zararlı etkiler bırakıyor. Peki Teknoloji Detoksu Nasıl Yapılır?

Dijital evrilmeyle beraber, vaktimizin çoğunu dijital platformlarda geçirmeye başladık. İnsanlarda sık rastlanan bilgisayar bağımlılığı, yetişkinlerde de sosyal medya bağımlılığı olarak kendini gösteriyor. Bu durum çevre ile olan iletişimimizi de minimuma indiriyor. Aile içerisinde ve arkadaş çevresinde başlayan iletişimsizlik, sosyal hayatta da iş hayatında da olumsuz etkileriyle karşımıza çıkıyor. Teknolojiyle olan ilişkimizi tamamen koparmamız mümkün değil; ama dijital detoks ile kendimizi sınırlamamız mümkün.

Teknoloji hayatımızı domine ediyor, başrolü oynuyor, yönetmenliğini üstleniyor. Benliğimiz, algımız ve davranışlarımız üzerinde belirleyici bir etki gösteriyor. Birçok insan teknolojisiz bir hayat düşünemezken birçok insan da teknolojinin yarattığı olumsuz atmosferden uzaklaşmak için teknoloji detoksu yapıyor.

Teknoloji detoksunu; teknolojinin üzerimizde yarattığı psikolojik ve fizyolojik etkilerden arınmak, zararlı yansımalarından uzaklaşmak, belli bir süre teknolojiden izole yaşamak olarak tanımlayabiliriz. Peki teknoloji detoksu ile nasıl arınırsınız?

İşte yapabileceğiniz teknoloji detoksu için öneriler: 

Popüler Haberler