Düşük faizli kredi ile alınabilecek yerli otomobiller ve dahası!

Alınan son kararlar ile birlikte hükümet, alınacak olan yerli sıfır/ikinci el binek ve Ticari araçlar için düşük faizli kredi müjdesini açıkladı!

Koronavirüs ile birlikte dünya bambaşka bir noktaya evrilirken, salgın yalnızca sağlık sistemlerini ve sosyal yaşamı etkilemekle kalmadı, ülke ekonomilerini de olumsuz etkiledi. Bu etkileri minimum seviyelere indirmek isteyen Türkiye, ülkemizde üretimi yapılan araçlar için düşük faizli kredi kozunu devreye soktu. Bu bağlamda yerli üretime destek programını açıklayan hükümet, %0,49 - %0,69 faiz oranı ile taşıt kredisi (motosiklet de dahil) almanın şartlarını da belirtti.

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank tarafından dörtlü kredi destek paketi ile tarihin en büyük kredi paketi açıklanmış oldu. Öte yandan kampanyanın henüz hangi marka otomobiller için geçerli olduğu açıklanmadı ancak buna dair elimizde geçen yıla ait bir veri var. Buna göre baktığımızda geçtiğimiz yıl bu destek programına dahil olan markalar, Fiat, Honda, Hyundai, Renault Mais ve Toyota olarak açıklanmıştı.

Bu yıl açıklanan pakete odaklandığımızda ise 50 Bin TL, 80 Bin TL ve 120 Bin TL olmak üzere üç farklı kredi olanağının sağlandığını görüyoruz. Bu kredi seçeneklerinin vadeleri ise 18 ay, 24 ay ve 36 ay olmak üzere yine üç farklı zaman dilimine ayrılıyor. Bu noktada belirlenen üç zaman diliminin, tüketiciler tarafından tercih edilmesi muhtemel olan her kredi miktarında da geçerli olduğunun altını çizmiş olalım. Aşağıda oluşturulan mini tablolardan durumu daha net anlayabilirsiniz.

Popüler Haberler