En ucuz benzinli otomobiller 2020 Şubat

Artık 100.000 TL altına sıfır otomobil almak pek de mümkün değil.

Son günlerde otomobil fiyatları ciddi anlamda arttı. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl Temmuz ayında hükümetin ÖTV indirimi sona ermişti. Bu indirimin sona ermesiyle birlikte sıfır otomobil fiyatları tekrardan normalin üzerine çıktı.

En ucuz benzinli otomobiller 2020 Şubat

Zaten normalden pahalı olan sıfır otomobil fiyatları 2020 model araçların vitrine çıkmasıyla birlikte iyice arttı.

Geçtiğimiz yıl gelen teşvikler ve kampanyalarla birlikte sıfır otomobil fiyatları 70.000 TL seviyesine kadar gerilemişti. Fakat şimdilerde 2020 model sıfır bir otomobil almak isterseniz cebinizde en az 100.000 TL bulunması gerekiyor. Hele ki tercihiniz dizel bir araç olacaksa o zaman sıfır otomobillerle vakit kaybetmeden, ikinci el araçlara yönelmenizi tavsiye ederiz. Çünkü 100.000 TL civarına alabileceğiniz sıfır dizel bir araç bulunmuyor.

Lakin tercihiniz benzinli bir otomobilse o zaman doğru yerdesiniz. Çünkü bu yazımızda 2020 yılı Şubat ayı içerisinde satılan en ucuz benzinli otomobiller listesiyle karşınızdayız.

Artık benzinli araçlar da az yakıyor

Geçmiş yıllarda motorin ve benzin arasındaki fiyat farkı, kullanıcıları dizel motor seçeneğine yöneltiyordu. Fakat son dönemde bu fark iyiden iyiye kapandı. Hatta geçtiğimiz yıl bir ara benzinin litre fiyatı, motorinin litre fiyatının da altına düşmüştü.

Benzinli araçların son birkaç yıldır daha popüler olmasının bir diğer nedeni de küçülen motor hacimleri ve gelişen teknolojiyle çok daha az yakan araçlar. Bugün 1.0 LT ve 100 KM’de 4 – 5 lt yakan benzinli araçlar mevcut. Hal böyle olunca kullanıcılar da çok daha fazla para ödeyip dizel bir araca binmek yerine tercihini benzinli otomobilden yana kullanabilir.

Şimdi dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan sizleri en ucuz benzinli otomobiller 2020 Şubat listemizle başbaşa bırakalım.

İşte bu ayın en ucuz benzinli otomobilleri

Popüler Haberler