Microsoft E3 2018'de neler duyurdu?

Microsoft'un E3 konferasında duyurulan tüm oyunlarını sizler için bir araya getirdik. İşte Microsoft'un E3 2018'de tanıtılan tüm oyunları.

E3 2018 kapsamında Microsoft'un Xbox etkinliği, dün akşam saat 23:00 itibarıyla başladı. Merakla duyurulması beklenilen Halo'nun duyuru videosu, Forza Horizon 4'ün çevre etkileşimini gözler önüne seren oynanış videosu ve yeni Gears of War oyununun yanında toplam 28 adet oyun bizlerin beğenisine sunuldu.

Tüm konferans sadece duyurular eşliğinde ilerlemedi elbette. Üçüncü parti firmaların hali hazırda duyurduğu oyunlarda mevcut. Tüm bu yapımlar adına yeni bilgiler ve ilk oynanış görüntüleri de bizlerin beğenisine sunuldu.

Aşağıda bu oyunlar hakkında bilgilere, fragmanlarına, çıkış tarihlerine ve platformlarına ulaşabilirsiniz. Peki siz Xbox'ın E3 konferansından memnun kaldınız mı? 

Halo Infinite (Belli değil)

Microsoft ve geliştirici 343 Industries Halo Infinite'i Xbox One ve Windows 10 için duyurdu.

Efsanevi franchise'ın bir sonraki macerası Halo Infinite'de Master Chief, oyuncuların beğenisine tekrardan sunuluyor. 343 Industries tarafından geliştirilen ve yeni oyun motoru Slipspace ile yaratılan Halo Infinite, Xbox E3 2018'de yeni ve beklenmedik yönlere doğru gidecek Halo serisinin geleceğine bir bakış sağlayan heyecan verici bir tanıtım ile duyuruldu.

Ori and the Will of the Wisps (2019)

Geçtiğimiz sene gerçekleştirilen E3 etkinliği sırasında duyurulan oyun, platform ögeleri ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Sanatsal çalışmaları ile adeta oyuncuları etkileyen Ori and the Will of the Wisps, 2019 yılı içerisinde Xbox One ve Windows 10'için özel olarak çıkışını gerçekleştirecek.

Sekiro: Shadows Die Twice (2019)

Yayıncı Activision ve Dark Souls serisinin geliştiricisi From Software tamamen yeni bir aksiyon macera oyunu olan Sekiro: Shadows Die Twice'ı PlayStation 4, Xbox One ve PC için duyurdu.

Samuray temalı bir oyun ile karşımıza çıkan From Software, yine farklı ve dikkat çekici boss dövüşleri ile oyuncuları baya zorlayacak gibi duruyor. Activison'un dağıtımcılığını üstlendiği Sekiro'nun çıkış tarihi ise şimdilik 2019 olarak gösterilmekte.

Fallout 76 (Belli değil)

Adından da anlaşılabileceği gibi oyun Vault 76'da başlayacak ve buradan yola çıkan bir karakteri yönlendirme şansına sahip olacağız. Oyunun Austin'de yer alan Bethesda'nın ana ofisi tarafından geliştirildiği de gelen bilgiler arasında.

Oyunun haritası geçtiğimiz dönemler çıkan Fallout 4'ten 4 kat daha büyük olacak.

Henüz Fallout 76'nın resmi çıkış tarihi paylaşılmış değil.

The Adventures of Captain Spirit (26 Haziran 2018)

Geliştirici Dontnod Entertainment, Life is Strange serisinden biliniyor. Microsoft'un E3 konferansında Square Enix ve Dontnod, Life is Strange'in yan hikayesi olacak olan Captain Spirit oyununu duyurdu. Captain Spirit bu ayın sonunda çıkış yapacak ve ilk bölümü ücretsiz olacak.

Crackdown 3 (Şubat 2019)

Geliştirilme aşaması konusunda büyük sıkıntılar yaşayan Crackdown 3 için yeni oynanış videosu paylaşıldı. Yayınlanan videoda oldukça fazla patlama bizleri karşılamakta. Devamlı olarak oyunu erteleyen geliştiriciler, sonunda oyunun Şubat 2019'da çıkacağını açıkladı.

Metro Exodus (22 Şubat 2019)

4A Games ekibinin geliştirildiği ve Deep Silver'ın yayıncılığını üstlendiği Metro Exodus, Microsoft'un E3 2018 etkinliğinde tekrardan boy gösterdi. 

Keşif anlamında da oldukça detaylandırılan yeni oyun, Moskova'nın pek güvenli olmayan arazilerinde ve sokaklarında geçecek. Xbox One'da 4K desteği ile gelecek olan Metro Exodus, 22 Şubat 2019 tarihinde piyasaya çıkacak.

Kingdom Hearts 3 (29 Ocak 2019)

Kingdom Hearts serisinin üçüncü oyununa ait yeni bir oynanış video yayınlandı.

Story ve Monsters Inc. evrenlerine giriş yapan Sora ve ekibi, bu sefer Frozen dünyasına da merhaba diyecekler. Disney'in kısa sürede en büyük markalarından biri haline gelen Frozen'dan, Elsada Kingdom Hearts 3'e dahil olacak gibi gözüküyor. 

Kingdom Hearts 3, 29 Ocak 2019'da PlayStation 4, Xbox One ve PC için çıkışını gerçekleştirecek.

Forza Horizon 4 (2 Ekim 2018)

Microsoft ve Playground Games Forza Horizon 4'ü Xbox One ve Windows 10 için duyurdu.

Dünyanın en büyük otomobil festivalinde dinamik mevsimler her şeyi değiştirecek. Paylaşımlı bir açık dünyada güzel ve tarihi İngiltere'yi ister tek başınıza, isterseniz de başkalarıyla ekip kurarak keşfedebileceksiniz yeni oyunda. 450'den fazla araç seçeneği ile Forza Horizon 4, Horizon dünyasında süper star olmanız için kendi her türlü imkanları sizleri sunuyor olacak.

Battlefield 5 (19 Ekim 2018)

Geçtiğimiz hafta duyurulan Battlefield V'in 2. Dünya Savaşı döneminde geçeceği açıklanmış ve oyunun ilk oynanış videosu da yayınlanmıştı. Multiplayer videosu için biraz daha beklememiz gerektiğini söyleyen EA, EA Play etkinliği sırasında beklendiği gibi bu moda ait bir tanıtım videosunu yayınladı.

Şimdi ise Xbox etkinliği sırasında Microsoft, oyunun hikaye videosuna sunum sırasında yer verdi. Açıkçası pek bir detay verilmemiş olsada Battlefield 1'de karşımıza çıkan hikaye sunumu gibi bir yapı bizleri karşılayacak.

We Happy Few (10 Ağustos 2018)

We Happy Few'in sonunda Xbox One çıkış tarihi açıklandı. Oyun 10 Ağustos 2018 tarihinde Xbox kullanıcılarının beğenisine sunulacak. 

Tom Clancy’s The Division 2 (2019)

Microsoft'un E3 2018 sunumunda Division 2 için yeni bir video yayınladı. Oynanış anlamında geliştirmelere tanık olduğumuz videoda yine co-op tarafta güzel anlara tanık olacağız. Snowdrop oyun motorunu ileri bir seviyeye taşıyan geliştiriciler, bu sefer daha büyük bir açık dünya ile oyuncuların karşısına çıkacak. Ek olarak oyun Washington D.C de geçecek. 

Shadow of the Tomb Raider (14 Eylül 2018)

Lara Croft, yeni oyunu Shadow of the Tomb Raider ile maceraya kaldığı yerden devam ediyor. Daha karanlık bir atmosfere sahip olacak olan yeni oyun, geçmiş serilerdeki dinamikleri içerisinde barındırmaya devam ediyor. 

Henüz oynanış bakımından bir şeyler görebilmiş değiliz. Oyun, 14 Eylül 2018'de PS4, Xbox One ve PC için raflardaki yerini almış olacak.

Devil May Cry 5 (2019)

Yayıncı Capcom, yeni oyunu Devil May Cry 5'i Xbox'ın E3 konferansı sırasında duyurdu.

Geçtiğimiz günler adını fazlasıyla duyduğumuz DMC, sızıntı ve iddialar arasında kalmış ve oyunculara büyük heyecanlar yaşatmayı başarmıştı. Devil May Cry 5'in web sayfası alan isminin tescil edildiği de geçenlerde ortaya çıkan bilgiler arasındaydı. Anlaşılan daha fazla oyuncuları bekletmek istemeyen Capcom, yeni DMC oyununu sonunda Xbox konferansı sırasında oyuncuların beğenisine sundu.

Jump Force (2019)

Yayıncı Bandai Namco ve geliştirici Spike Chunsoft yeni aksiyon dövüş oyunu Jump Force'u PlayStation 4, Xbox One ve PC için duyurdu. Oyun 2019 yılının yaz aylarında çıkışını gerçekleştirmiş olacak. 

Dying Light 2 (Belli değil)

Techland, Microsoft E3 2018 basın konferansı esnasında Dying Light 2'yi PlayStation 4, Xbox One ve PC için duyurdu.

İlk oyunu ile büyük yankı uyandıran Dying Light, sonunda ikinci oyunu ile maceraya kaldığı yerden devam ediyor. Xbox'ın E3 2018 konferansı kapsamında duyurulan oyun, ilk oyuna nazaran seriye köklü değişiklikler getirmeye hazırlanıyor gibi. İnteraktif bir oynanış ve yaşam tarzı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Dying Light 2, tamamıyla kararları size bırakacak. Karşınıza çıkan bir insan ile ister savaşın ister anlaşma yapın, bu tamamıyla sizin elinizde. 

Just Cause 4 (4 Aralık 2018)

Rico Rodriquez geri dönüyor. Avalanche Studios ve Square Enix tarafından geliştirilen Just Cause serisinin yeni oyunu Just Cause 4, E3 2018 Microsoft konferansında duyuruldu.

Çatışma, baskı ve şiddetli hava koşullarının hüküm sürdüğü Güney Amerika ülkesi Solís'te geçecek olan oyunda, ana karakterimiz Rico Rodriquez'in ne pahasına olursa olsun geçmişi hakkındaki gerçekleri ortaya çıkarmak için Solís'e konuk olacağız. Atlama tulumunu giy, tamamen kişiselleştirilebilir tırmanma çengelini kuşan ve Solís'e gök gürültüsünü getirmeye hazır olun.

Gears 5 (Belli değil)

Microsoft, E3 2018 sunumunda eski adıyla Gears of War, yeni adıyla Gears 5'i resmi olarak duyurdu.

Diğer Xbox One oyunları gibi Gears 5'te Xbox One sürümünün yanı sıra PC'ye çıkışını gerçekleştirecek. The Coalition tarafından geliştirilen Gears of War 5 için bir de uzun fragman oyuncuların beğenisine sunuldu.

Gears 5'te  oyuncular Kait adı verilen bir askere hayat verecekler. Hikaye tamamıyla Kait üzerinden ilerleyecek ve bu karakterin boynunda bulunan bir kolyeye odaklanmış olacak. Artık tam olarak ne işe yaradığı bilinmez ancak kıyamet öncesi bazı olay örgülerinin habercisi olduğu kesin gibi duruyor videodan anlaşıldığı üzere.

Cyberpunk 2077 (2019)

CyberPunk 2077, uzun zamandır beklenen bir oyun. Adından da anlaşılacağı üzere 2077 yılında geçen futuristik oyun, The Witcher serisini de geliştiren CD Projekt RED tarafından 2013 yılında duyurulmuştu.

Geliştirmesi 5 yıl süren oyun teknolojinin üst noktaya geldiği bir dönemde geçiyor. Robotlar, sanal gerçeklik ve teknolojinin iç içe geçtiği oyunda paralı asker olan kahramanımızı kontrol ediyoruz. RPG oynanış dinamiklerine sahip olacak oyun PC, PlayStation 4 ve Xbox One platformlarında yayınlanacak.

Roketleri hazırlayın Just Cause 4 geliyor!
Zombi istilası Dying Light 2 ile geliyor!
Samsung'un amiral gemisi katili modeli için geri sayım başladı
Sonraki Haber