4.000 Amerikalı, Bitcoin'in önümüzdeki 6 aydaki fiyatını tahminde bulundu!

4.000 Amerikalı, Bitcoin'in önümüzdeki 6 aydaki fiyatını tahminde bulundu! Bakalım sonuçlar neyi gösterdi?

4.000 Amerikalı, Bitcoin'in önümüzdeki 6 aydaki fiyatını tahminde bulundu!

2023'te yaklaşık %40'lık kazançlarla Bitcoin ( BTC ), yıla başarılı bir başlangıç ​​yapıyor. Bu nedenle yatırımcılar, kripto para biriminin önümüzdeki aylarda kazanımlarını sürdürebileceğini umuyor.

4.000 Amerikalı, Bitcoin'in önümüzdeki 6 aydaki fiyatını tahminde bulundu!

İyimserliğe rağmen, Ocak 2023'te ankete katılan ABD'li yetişkinler, Morning Consult  tarafından 24 Ocak'ta yayınlanan araştırmaya göre, Bitcoin için kasvetli bir gelecek öngörüyor ve varlığın önümüzdeki altıncı ayda muhtemelen 15.252 dolardan işlem göreceğini tahmin ediyor.

Yetişkinlere yönelik fiyat tahmini, Bitcoin'in yayınlandığı tarihteki değerinden yaklaşık %34'lük bir düşüşü temsil ediyor. Özellikle, anket sonuçlarının aylık 4.400 ABD'li yetişkin örneklem büyüklüğü vardı.

4.000 Amerikalı, Bitcoin'in önümüzdeki 6 aydaki fiyatını tahminde bulundu! - Resim : 1

Katılımcılara Ocak 2023'te Bitcoin fiyatının önümüzdeki altı ay içinde ne olmasını bekledikleri soruldu. Kaynak: Morningconsult.com.

Geri bildirimlerden, varlığa olumlu bir notla yıla başlamasına rağmen, katılımcılar arasında Bitcoin'e olan güvenlerinin azaldığı açıktır.

Bitcoin 2023'te önemli ölçüde yükselerek 23.000 $ seviyesinin üzerinde kalsa da, varlık hala belirsizlikle karşı karşıya. Bitcoin'in geçen yılki ayı piyasasını karakterize eden neredeyse benzer koşullarda çalıştığını belirtmekte fayda var.

Şu anda Bitcoin, makroekonomik faktörlerin belirsizliğinden kurtuluyor gibi görünüyor, ancak kısa vadeli projeksiyon titrek olmaya devam ediyor. Bu durumda, temel makroekonomik faktörlerdeki iyileşmeye rağmen, Bitcoin beklentileri, olası bir durgunluğa bakan ekonominin genel sağlığına da bağlıdır.

Bitcoin olası tersine çevirme ile karşı karşıya

Bitcoin fiyatı, Federal Rezerv'in faiz oranlarıyla ilgili son politikasına rağmen 24.000 $ direnç seviyesini kıramadı ve bu seviyeyi koruyamadı. Özellikle Fed, faiz oranlarını beklendiği gibi %0,25 artırdı ve bu, Bitcoin gibi riskli varlıklar arasında bir ralli için olası bir tetikleyici olarak görüldü. Özellikle, Bitcoin kısa süreliğine 24.000 doları test etmek için olumlu tepki verdi.

Bununla birlikte, Bitcoin'in yükseliş momentumu, en son ABD işsizlik verilerinin ardından geçersiz kalma riskiyle karşı karşıya. Beklentileri aşmak için Ocak ayında 500.000'den fazla iş eklendi ve işsizlik oranları neredeyse altmış yılın en düşük seviyesine indi.

Güçlü bordro sayısının, tüccarların, ABD istihdam durumu önemli ölçüde kötüleşirse Fed'in önümüzdeki aylarda faiz artırımlarını erteleyeceği veya oran indirimini değerlendireceği yönündeki umutlarını paramparça edebileceğini belirtmekte fayda var.

Aynı zamanda, istihdam verileri dolar için iyiye işaret ediyor ancak potansiyel olarak Bitcoin gibi riskli varlıklarda bir satışı tetikleyebilir.

Ayrıca, düzenlemeler kasvetli Bitcoin projeksiyonunun olası bir nedeni olmaya devam ediyor. Beyaz Saray da dahil olmak üzere birçok devlet kurumunun kriptoyu düzenleme planlarını netleştirdiğini belirtmekte fayda var.

Bitcoin fiyat analizi

İlk kripto para birimi şu anda 23.337 dolardan işlem görüyor ve günlük %1'in üzerinde kayıpları temsil ediyor. Haftalık grafikte BTC %1'in üzerinde yükseldi.

4.000 Amerikalı, Bitcoin'in önümüzdeki 6 aydaki fiyatını tahminde bulundu! - Resim : 2

Bitcoin fiyatı 7 günlük grafik. Kaynak: Finbold.com

Bu arada, PricePredictions'daki makine öğrenimi algoritması, Bitcoin'in önümüzdeki haftalarda yükseliş ivmesini 28 Şubat 2023'te 24.342 dolardan işlem görecek şekilde genişleteceğini gösteriyor.