WhatsApp’ın para kazanma yöntemi belli oldu

Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg, WhatsApp'ın para kazanma yöntemini açıkladı.

WhatsApp’ın para kazanma yöntemi belli oldu

Facebook bünyesinde yer alan ve dünyada en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp  1.5 milyar aktif kullanıcısı ile en çok kullanılan uygulamalar sıralamasında ilk sıralarda kendine yer buluyor.

WhatsApp’ın para kazanma yöntemi belli oldu

En popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp uzun bir süredir popülerliğini gelire dönüştürecek planlar üzerinde çalışıyordu. Mark Zuckerberg tarafından yapılan açıklama ile WhatsApp’ın nasıl gelir elde edeceği belli oldu. 2009 yılında 0.99 dolar ücret ile kullanıcılara sunulan platform 2014 yılında 19 milyar dolar karşılığında Facebook'a satılınca ücretsiz olarak sunulmaya başlandı. Geçtiğimiz dönemde gelir elde etmek adına WhatsApp'ta reklam gösterimini mümkün hale getirecek bir güncelleme üzerinde çalışan şirketin 2020 yılı içinde bu özelliği kullanıma sunması bekleniyordu. Fakat Wall Street Journal'ın şirkete yakın kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre  WhatsApp'ı bünyesinde bulunduran Facebook bu projeyi geçici süreyle durdurma kararı aldı.

Her ne kadar bu proje için durdurulma kararı alınmış olsa da  tamamen vazgeçilmediği düşünülüyordu. Facebook şirketi, Instagram’da olduğu gibi WhatsApp’ta da reklam gösterimi yapılmasını sağlayacak yeni bir proje geliştirmek için çalışmalara devam etti. Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg, yaptığı açıklamalarda WhatsApp'ın nasıl para kazanacağı ve bu projenin nasıl işleyeceği konusunda bazı ipuçları verdi.

WhatsApp nasıl para kazanacak?

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, WhatsApp Pay ödeme sistemi olarak yeni bir sistem üzerinde çalıştıklarını belirtti. WhatsApp üzerinden para transferinin fotoğraf göndermek kadar kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlamak için çalıştıklarını ifade eden Zuckerberg . Ayrıca WhatsApp’ta çeşitli şirketlerin ürünlerini içeren vitrinler oluşturulmasını sağlayan ve kullanıcıların mesajlaşma uygulamasını kullanarak bu vitrinlerde yer alan markalara ait ürünleri satın alabilecekleri bir satış platformunu entegrasyonunu sağlamak istediklerini belirtti.