Twitter'ın kaynak kodunun bazı bölümlerinin sızdırıldığı bildirildi
New York Times'ın haberine göre, Twitter'ın yeni patronu Musk için bir başka utanç verici gelişme daha yaşandı: cuma günü yayınlanan mahkeme dosyaları, sosyal medya sitesinin kaynak kodunun (Twitter'ı mümkün kılan temel programlama) bazı bölümlerinin çevrimiçi olarak sızdırıldığını ortaya koyuyor.
Mahkeme dosyalarına göre Twitter, kodun yayınlandığı Github işbirlikçi programlama ağından kaldırılması için telif hakkı ihlali iddiasında bulundu. Kod aynı gün kaldırılırken, kodun ne kadar süreyle yayında kaldığına ilişkin ayrıntılar ve sızıntının kapsamı veya derinliği açıklanmadı.
Raytheon'un ünlü başarısız mahkeme onaylı doxxing girişimini hatırlatan yayından kaldırma talebinin bir parçası olarak Twitter, ABD Kaliforniya Kuzey Bölgesi Bölge Mahkemesinden Github'a hem kodu gönderen kullanıcının kimliğini hem de kimliğini ifşa etmesini istedi.
NYT, şirket içindeki sızıntıyla ilgili iç soruşturmayı bilen kaynaklara göre, Twitter yöneticilerinin bunun "geçen yıl içinde" ayrılan hoşnutsuz bir çalışanın işi olduğundan şüphelendiğini bildirdi.
Twitter'ın kaynak kodunun bazı bölümlerinin sızdırıldığı bildirildi
Tesadüfen aynı dönemde, Elon Musk Twitter'ı geçen Ekim ayında 44 milyar dolarlık göz yaşartıcı bir fiyata satın almış ve hızla işten çıkarmalara başlamıştı ve şirket personelinin %80’ini kaybetmişti.
NYT ile konuşan yönetici, öncelikle çalınan koddan elde edilen ifşaların, yeni istismarları ortaya çıkararak veya kötü aktörlerin Twitter kullanıcı verilerine erişmesine izin vererek gelecekteki bilgisayar korsanlığı çabalarını güçlendirebileceğinden endişe duyduğunu belirtti.
Elon'un devralınmasından bu yana, dolandırıcıların ve milliyetçilerin yeniden dirilişi sitenin kullanıcı tabanını Twitter’dan uzak düzlüklere koşmaya göndermek için yeterli değilse, düpedüz bilgisayar korsanlığı tehdidi hem reklamverenler hem de kullanıcılar bardağı taşıran son damla olacak mı?