8000 TL'ye bu performans şaşırttı! Infinix Note 12 incelemesi!

Yeni, bütçe dostu, orta segmentte iyi işler başaran bir telefon ile bugün karşınızdayız. Infinix Note 12 modeline gelin hep beraber bakalım. Şık tasarımı, güçlü bataryası ve 50 Mp ana kamerası ile sizleri de cezbedecek. İşte ürünün detayları.

Çin merkezli akıllı telefon şirketi Infinix, Note serisine bir yenisini daha ekledi.  Geçtiğimiz günlerde ünlü şarkıcı Ece Seçkin’in katılımıyla gerçekleşen lansmanda telefonun detayları kullanıcılara duyuruldu. Özellikle donanım ve batarya konusunda iyi işler çıkardığını söyleyebileceğimiz telefonun detaylarını haberimizde ve Youtube kanalımızda bulabilirsiniz.

Üç farklı renk seçeneği ile- mavi, beyaz, siyah- karşımıza çıkan Note 12, orta segment telefon piyasasında oldukça ilgi görecek bir telefon olarak tasarlanmış. 185 gram ağırlığa sahip cihazın çevresine bir göz atacak olursak sağ çerçevede ses tuşu ve güç tuşu bulunuyor. Bu güç tuşu aynı zamanda parmak izi okuyucu olarak görev alıyor. Cihazın alt tarafında ise bir adet jak girişi, şarj girişi ve çift hoparlörü bulunuyor. Sol tarafta ise çift sim yuvasına sahip bir giriş görüyoruz.

ınfinix note 12

Cihazın 6.7 inç damla çentikli ekran tasarımıyla geldiğini görüyoruz. Orta segment bir cihaz olmasına rağmen AMOLED FHD+ çözünürlük sunması oldukça güzel. Fakat 60 Hz tazeleme oranı ile gelmesi bu telefonun bir orta segment cihaz olduğunu bizlere tekrar hatırlatsa da güzel bir deneyim sunuyor. 16 milyon renk kapasitesi sunmanın yanında 393 PPI görüntü hassasiyetinin bulunduğunu da belirtelim.

ınfinix note 12

Telefonun arka kapağında ince bir adacık üzerine kurulmuş üçlü kamera donanımın içinde 50 MP ana kamera, 2 MP derinlik algısı kamerası ve AI lens bulunuyor. Cihazın ön tarafında ise 16 MP çözünürlüğe sahip bir selfie kamerası bizleri karşılıyor. 2K çözünürlükte video çekimi yapabilen kamerada optik görüntü sabitleyicisin olmaması bir eksi olarak karşımıza çıkıyor.

ınfinix note 12

Note 12’nin donanımında 8 çekirdekli 12 nanometre üretim teknolojisi ile hazırlanan MediaTek Helio G96 yonga seti bulunuyor. 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolamaya sahip cihazın RAM kapasitesini 5 GB daha arttırabilme fonksiyonunu sunması oyunlarda siz kullanıcılara büyük rahatlık sağlayacaktır. Aynı zamanda arttırabilir hafıza kapasitesi ile 2TB’a kadar depolamanızı yükseltebilirsiniz. Android 12 işletim sistemi ile kutudan çıkan cihazın ara yüzünde ise XOS tercih edilmiş. Son olarak 5000 mAH bataryadan güç alan cihaz 33W hızlı şarj ile şarj oluyor. 8000 TL olarak piyasada yerini alan telefon bence performans açısından fiyatını hak ediyor. Peki siz bu telefon hakkında neler düşünüyorsunuz?