Apple Hindistan'da mağaza açmaya hazırlanıyor!

Apple şimdi de Hindistan'ın peşinde!

Apple Hindistan'da mağaza açmaya hazırlanıyor!

Bloomberg'in haberine göre Apple Hindistan'da Apple Store açmak için kolları sıvadı ve ilk etapta Hükümet ile görüşmelere başladı. Bu durumun Hindistan Hükümeti ile ne alakası var diyebilirsiniz ama Hindistan'da yabancı yatırımcıların ülkeye giriş yapabilmeleri için cirolarının belli bir oranı geçmemesi gerekiyor ve gelen bilgilere göre Hindistan Hükumeti, Apple için bu yasal düzenlemede esneklik gösterecek.


Apple sürekli olarak yeni pazarlara açılmak istiyor ve Tim Cook bu noktada ciddi bir uğraş veriyor. 2014 yılında Çin ile yapılan görüşmeler sonrası Apple dünyanın en büyük GSM Operatörü China Mobile ile Çin piyasasında büyük bir atılım göstermişti. 

1454935103_apple-china-mobile.jpg

Gelen haberler doğruysa Apple'ın Hindistan'da bulunan GSM Operatörleri ile görüştüğünü de rahatlıkla söyleyebiliriz. Apple hem yeni Apple Store ile hem de GSM Operatörleri ile yoluna devam etmek istiyor. Çin pazarının hakimiyetinde olan Hindistan pazarının Apple'a nasıl bir "Hoş Geldin" partisi hazırlayacağını ise zaman içinde göreceğiz...