Note 7'nin cezası Galaxy S8'e kesildi!

Samsung, Galaxy Note 7'nin patlama sorununu halen araştırıyor. Bu araştırma Galaxy S8'in gelişim sürecini geciktiriyor. Galaxy S8'in tanıtımı gecikebilir!

Note 7'nin cezası Galaxy S8'e kesildi!

The Wall Street Journal’ın haberine göre; Samsung, sorunlu ilk 2.5 milyon adet Galaxy Note 7’yi düzeltmek için geri çağırarak büyük bir hata yapmış olabilir.

TWSJ, üreticinin eksik delil nedeniyle sorunu bulamadığını söylüyor. Galaxy Note 7’nin ilk patlama sorunları ortaya çıktığında şirket X-ray cihazıyla sorunu kontrol etti ve Samsung SDI tarafından üretilen pillerde biraz şişkinlik gördü. Bu sorun Çinli ATL tarafından üretilen pile sahip birimlerde yoktu.

Şirket sorunun kendi pilinden kaynaklandığını düşünerek sorunlu birimleri geri çağırdı ve ATL tarafından üretilen pillere sahip versiyonları piyasaya sürdü. Ancak bu birimler de patlayınca işin rengi değişti.

1477290694_bn-qk036samsunp20161021164322.jpg

Galaxy Note 7, Galaxy S8'in gelişim sürecini geciktiriyor

Samsung Galaxy Note 7 patlamalarını araştırmaya devam ediyor. Bazı olası açıklamalara göre, anakartta olası bir kusur veya pilin diğer bileşenlerle hareket kontrollü yazılımı ile ilgili bir sorun bulunuyor. Başka bir düşünce ise pil kutusunun Galaxy Note 7'nin piline göre çok küçük olabileceği yönünde.

Samsung’un halen Galaxy Note 7 sorunlarını araştırma aşamasında olması, şirketin önümüzdeki yılın başlarında tanıtacağı amiral gemisi Galaxy S8’in gelişimini ertelediği söyleniyor. Bu ayın başlarında keşfedilen bir teaser MWC 2017 öncesi yani 26 Şubat tarihinde Galaxy S8’in açıklanacağını gösteriyordu. MWC, amiral gemisi tanıtmak için geleneksel bir tarih haline geldi. Ancak yeni gelen bilgilere göre Galaxy Note 7 soruşturması Galaxy S8’in gelişimini geciktiriyor ve bu nedenle Galaxy S8 tanıtımı iki hafta ertelenebilir.