İşte en insansı robot!

Bilim kurgu filmlerinden çıkmışa benzeyen robotta, vücudumuzdaki bütün kemik ve adalelerin bir benzeri bulunuyor.

İşte en insansı robot!

Japon bilim adamları, insanların kas ve iskelet yapısına en çok benzeyen insansı robotu ürettiler. Bilim kurgu filmlerinden çıkmışa benzeyen robotta, vücudumuzdaki bütün kemik ve adalelerin bir benzeri bulunuyor.

İnsansı robot üretiminde çığır açacak yeni bir adım olarak nitelendirilen robot, Japonya'daki Tokyo Üniversitesi'nden bilim insanları tarafından geliştirildi. 'Kenshiro' adlı robot, Osaka kentindeki 'Humanoids 2012' konferansında tanıtıldı.

1355384869_kenshiro.jpg

Kenshiro, yapay kas ve kemiklerden oluşturuldu. Sadece üst bölümünde 45 kilogram ağırlığa ulaşan robot, çalışmaların uzamasına neden oldu.  Durum böyle olunca ekip, göğüs kafesi, belkemiği, baldır ve diz eklemi başta olmak üzere gövdeyi yeniden tasarladı.

Her parçası, insan vücudundaki benzerinin ağırlığında ve yapısında geliştirilmeye çalışılan robot, en sonunda  50 kilogram ağırlığında, 158 santimetre uzunluğunda 12 yaşındaki bir Japon erkek çocuğunun kas ve iskelet yapısına ulaşacak şekilde ayarlandı.

Tek bir motorun harekete geçirdiği 160 kas bulunan Kenshiro'nun, her bir kas grubu teller ve makara sistemiyle birbirine bağlandı.

Tokyo Üniversitesi yetkilileri, Kenshiro robotun,  gerçek bir insan gibi hareket edebilmesi için daha çok çalışılması gerektiğini bildirdi ve üzerindeki araştırmaların devam edeceğini belirtti.