Merakla beklenen OnePlus 2 artık resmi!

OnePlus fiyat, teknik özellikler ve tasarım özellikleri itibariyle birçok kullanıcının ilgisini çekeceğe benziyor.

Merakla beklenen OnePlus 2 artık resmi!

İddialar, sızıntılar, şirketten gelen açıklamalar derken 2015’in en çok merak edilen telefonlarından biri olan OnePlus 2 artık resmi. Magnezyum çerçevesi ve metal düğmeleriyle tasarımı daha modern bir yapıya bürünen OnePlus 2 selefi gibi uygun fiyattan kullanıcılarla buluşacak. Şirket CEO’su OnePlus 2’nin 450$’dan aşağıda bir fiyata satışa çıkacağı bilgisini günler öncesinden verdi ve açıkçası beklenti 449$ şeklindeydi. Oysa telefon açıklanan fiyatıyla amiral gemisi diğer telefonları, hatta Çin’deki uygun fiyatlı üst düzey telefonları bile zorda bırakacağa benziyor. OnePlus 2’nin 16GB’lık modeli 329$’dan, 64GB’lık seçeneği ise 389$’dan kullanıcılarla buluşacak.

Bambu başta olmak üzere özel şekilde tasarlanmış birçok arka kapak seçeneği bulunan OnePlus 2’de 5.5 inç büyüklüğünde Full HD çözünürlüklü 1.500:1 kontrast oranına sahip LCD ekran yer alıyor. Telefonun işlemci biriminde beklendiği gibi Snapdragon 810 yer alıyor. 3GB (16GB'lık modelde) ve 4GB RAM’in eşlik ettiği OnePlus 2’nin 16 ve 64GB’lik sürümleri mevcut. Telefonda hafıza kart desteği ise yer almıyor.

1438064207_gsmarena005.jpg

OnePlus 2 selefine göre oldukça geliştirilmiş bir kamerayı beraberinde getiriyor. Hatta ilk gelen kamera örnekleri gösterdi ki, OnePlus 2 sektördeki en iyi kameraya sahip akıllı telefonlar biri olacak. Telefonda 1.3 mikron piksel büyüklüğünde 13MP çözünürlüklü bir sensör yer alıyor. Optik görüntü sabitleme teknolojisine sahip arka kamera lazer sensörle de destekleniyor. Arka kamera 4K’nın yanı sıra 720p’de 120fps ağır çekim video kaydı gerçekleştiriyor. OnePlus 2’nin arka kamerası ayrıca “Süper Çözünürlük Modu” özelliğiyle geliyor. Oppo Find 7’den bildiğimiz bu özellikle sayesinde telefon 50MP çözünürlükte görüntüler işleyebilir. Telefonun ön bölümünde 5MP çözünürlüklü kamera kullanılıyor.

1438064240_gsmarena004.jpg

OnePlus 2’nin ön bölümünde home butonuna dahil edilen bir parmak izi sensörü bulunuyor. Güvenlik ve ödeme işlemlerinde kullanılabilecek parmak izi sensörü kullanıcıya ait beş parmak izini saklayabiliyor.

Telefon USB Type-C girişiyle geliyor fakat OnePlus kutu içeriğinde söz konusu giriş microUSB’ye çeviren bir dönüştürücüye yer verecek. Çift SIM kart ve LTE desteğini beraberinde getiren akıllı telefonun pili ise 3.300 mAh gücünde. Android 5.1.1 tabanlı OxygenOS işletim sistemine sahip telefon ayrıca 9.85mm kalınlığında ve 175 gram ağırlığında. OnePlus 2'nin satış işlemine yılın son çeyreğinde başlanacak. 

OnePlus 2 hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Dilerseniz sonraki sayfalarda OnePlu 2'nin tanıtım videosuna ve diğer basın görüntülerine göz atabilirsiniz.