Meteor düşmesi sonucu ilk insan ölümü gerçekleşti

Hindistan'da yaşanan olayda Kamaraj isimli otobüs şoförünün meteor düşmesine bağlı yaşamını yitirdiği iddia edildi.

Meteor düşmesi sonucu ilk insan ölümü gerçekleşti

Bugüne kadar Dünya yüzeyine sayısız göktaşı düşüşü gerçekleşti. Ancak ilk defa bir göktaşı insan ölümüne neden oldu. Hindistan’ın Tamil eyaletinde bulunan Vellore kentindeki bir köy yakınını düşen meteor Hint yetkililere göre bir otobüs şoförünün ölümüne neden oldu.

1455005967_222.jpg

İsmi Kamaraj olduğu öğrenilen şoförün ölüm nedeni hala araştırılıyor, ancak ilk gelen bulgular meteor düşmesinden kaynaklandığı yönünde. Köye yakın bir okul yerleşkesinde yaşanan patlamanın önce bir bomba olduğu sanıldı. Adli tıp uzmanlarınca yapılan incelemelerde bölgede herhangi bir bomba izine rastlanmadı, ancak bölgede meteor parçası ve 61 cm derinliğinde krater bulundu. Olayda otobüs şoförü Kamaraj hayatını kaybederken, üç kişi de yaralandı.

1455005894_222.jpg

​Gökbilimci Alan Harris’e göre bir kişinin gökten düşen bir cisim yüzünden hayatını kaybetme olasılığı 700 binde bir. Haberin başında da sözünü ettiğimiz gibi daha önce birçok meteor düşüşü yaşandı, fakat bu düşüş maddi zarardan öteye gitmedi. NASA kayıtlarında daha önce meteor düşmesinden kaynaklı herhangi bir insan ölümü bulunmuyor. Kamaraj isimli şoförün ölümü bu noktada bir ilk olarak gerçekleşti.