Rapor: LG G2 3 milyon sattı!

LG G2'nin satış rakamına ilişkin yeni bir rapor yayınlandı.

Rapor: LG G2 3 milyon sattı!

Eylül ayı içerisinde dünyanın birçok noktasında satışa sunulan LG G2 için Güney Korede yeni bir rapor yayınlandı. Söz konusu rapor üst sınıf telefonun elde ettiği satış rakamına açıklık getirirken, analistlere göre LG G2, dördüncü çeyreğinde geride kalmasıyla birlikte satış rakamını 3 milyon seviyesine yükseltti.  3 milyon rakamı LG’nin daha önceki modelleriyle kıyaslandığında kayda değer bir başarı olarak değerlendirilebilir, ki bu rakam yaklaşık 4 aylık süreçte elde edildi. Önümüzdeki yıl G3’ün tanıtılacağı döneme kadar ise bu rakam 10 milyona ulaşabilir.

Elde edilen satış adetini Samsung ya da Apple’ın amiral gemi modelleriyle kıyaslayacak olursak; LG’nin bu noktada bir hayli geride kaldığını görüyoruz. Son olarak Galaxy Note 3 sadece iki ayda 10 milyon satış rakamını geride bırakmayı başardı.

1388435122_1386666148lg-g2.jpeg

LG G2’nin donanım özelliklerini göz attığımızda halihazırda üst sınıf modellerde yer alan tüm detayları neredeyse bünyesinde barındırıyor. Üstelik telefon oldukça ince bir ekran çerçevesine sahip. Bu da tasarımı daha iddialı bir hale getiriyor. Sadece bunlar değil, telefon; Snapdragon 800 işlemcisine, OIS teknolojine sahip 13MP çözünürlüklü kameraya, 3.000mAh pile ve yazılımsal bazı uygulamalara sahip. Tüm bunlara ek olarak LG G2 ülkemiz için değerlendirecek olursak, rakiplerine oranla oldukça agresif bir fiyattan satışa sunuldu. Bugün birçok noktada 1.300/1.400 lira bandında LG G2 bulmak mümkün.

Bir LG G2 kullanıcı olarak telefonun elde ettiği satış rakamı açıkçası beni hayal kırıklığına uğrattı. Bu telefonda LG logosuna kaldırıp yerine Samsung yazılsa eminim ki 50 milyon satar. Bu da telefondan ziyade marka algısının satışlarda ne kadar etkili olduğunu bizlere gösteriyor.