Amazon’dan Apple TV ve Google Chromecast satışına yasak geldi

Amazon’dan Apple ve Google'a yasak. 29 Ekim'den itibaren Apple TV ve Chromecast satışları durdurulacak.

Amazon’dan Apple TV ve Google Chromecast satışına yasak geldi

Elektronik ticaretin öncüsü ve dünyanın en büyük internet alışveriş sitesi olan Amazon, Google ve Apple’ı zor durumda bırakacak bir karara imza attı. E-Ticaret devinin Google ve Apple’a gönderdiği e-postalara göre Amazon platformlarında 29 Ekim’den itibaren Apple TV ve Google Chromecast satışları yapılmayacak. Özellikle 35 dolardan satışa çıkan Google Chromecast uzun bir süre Amazon’da en çok satan ürün olmayı başarmıştı.

Amazon satış durdurma kararını şirket prensiplerinde yer alan müşterileri düşünme maddesine dayandırsa da, asıl nedenin farklı olduğunun altı çizilmeli.

1443937650_1455055000192319560.jpg

Apple TV ve Google Chromecast satışları neden durdurulacak?

Amazon’un Apple TV ve Google Chromecast satışlarını durduracak olmasının iki temel nedeni bulunuyor. Bunlardan biri Amazon’un benzer kategoride konumlandırdığı Fire TV satışlarını artırmak istemesi. Bir diğeri ise Amazon’un yaklaşık üç yıldır kullanımda olan kendi video servisi Prime Video’nun Apple TV ve Chromecast tarafından hala desteklenmemesi. Prime Video servisi Xbox One, PlayStation 4 ve daha eski konsollarda kullanılıyor.

Apple ve Google’ın satış durdurma kararı sonrası vereceği tepki merak konusu. Muhtemelen kısa süre içerisinde Apple TV ve Chromecast’e Prime Video desteği getirilecek.