Dünyanın en küçük bilgisayarı rekora doğru koşuyor

Dünyanın en küçük bilgisayarı Raspberry Pi rekor kırmaya hazırlanıyor.

Dünyanın en küçük bilgisayarı rekora doğru koşuyor

Dünyanın en ucuz bilgisayarı olarak bir anda en popüler cihazlardan birisi haline gelen Raspberry Pi, satış rekoruna doğru gidiyor. Mini bilgisayarın, 700MHz saat hızında çalışan ARM11 tabanlı Broadcom işlemci, 256MB/512MB RAM, SD kart ile Linux tabanlı işletim sistemi çalıştırma, opsiyonel Ethernet, bir veya iki USB girişi, HDMI bağlantısı, microUSB güç girişi, kulaklık girişi gibi temel özelliklerle piyasaya sürüldü. Cihaz, donanımına göre 25 ve 35 dolar gibi bir fiyat ile piyasaya sürülmüştü.

Şimdiye kadar mini bilgisayar için sayısız uygulama ve çözüm geliştirildi. Fakat iki büyük İngiliz perakendecisi hariç, ürünü yaygın şekilde dağıtan bir kanal olmadı. Ayrıca geliştiricisi tarafından yapılan açıklamaya göre mini Raspberry Pi bilgisayarın, bir milyonluk satış barajını geçmesine çok az kaldı.

1358077152_raspberrypi.jpg

Premier Fennel, bu bilgisayarı dağıtan firmalardan biri ve açıklamasına göre 500 bin barajını geçti. Diğer dağıtıcı RS Components ise henüz bir rakam açıklamadı ancak aynı seviyede olduğu düşünülüyor. Bu rakamlar bir dağıtıcı için rekor sayılıyor.