Huawei kendi işletim sistemini geliştirmeye başladı !

Huawei, eski Nokia çalışanlarından oluşan geliştirici bir ekiple yeni bir işletim sistemi geliştirmeye başladı.

Huawei kendi işletim sistemini geliştirmeye başladı !

The İnformation'dan gelen bilgilere göre Huawei eski Nokia geliştiricilerinin oluştuğu bir ekiple yeni bir işletim sistemi inşaa ediyor.

Çin'li telefon üreticisi Huawei, ABD'de daha iyi ve güçlü bir konuma gelmek istediğini bir kaç gün önce belirtmişti.Bu tahmin edildiği gibi akıllı telefonlarını daha fazla ilgi odağı haline getirip daha iyi satış rakamları elde etmekten ibaret gibi görünmüyor.Bu yeni rapora göre Huawei Android'i tam anlamıyla kontrol edemediğinden kendi işletim sistemini geliştirmeye başladı bile.

1466719058_gizbrain-huaweiascend-p7.jpg

IDC'nin verilerine göre şu anda dünyadaki en büyük 3. telefon üreticisi konumundaki Huawei uzun yıllardır Android tabanlı akıllı telefonlarıyla üreticelere bir çok farklı ürün sundu ve sunmaya devam ediyor.

Huawei bunu yapmaya çalışan tek firma değil.Bir kaç gün önce Samsung'tan da buna benzer sinyaller alınmıştı.İlgili habere ulaşabilirsiniz.

Elbetteki bu bilgiler Huawei'nin Android'i tamamen ve hemen bir kenara attığı anlamına gelmiyor.Android konusunda da çalışmalar devam etmekte.Her Android üreticisi gibi Huawei'de akıllı telefonlarında kendine özel arayüzü barındırıyor.Bu arayüzün adı EMUI. Apple'dan firmaya sonradan katılan ve iOS 1'in yaratıcı tasarımcısı Abigail Brody bu arayüz için yeniliklerin yolda olduğunu ve dikkat çeken görsel hataların giderildiklerini belirterek EMUI'inin Google'ın Material Design'ına daha da yaklaştırıp uygulamaları yenileyeceklerini belirtiyor.