Samsung Gear S2 akıllı saate iPhone desteği geliyor

Samsung'un yeni akıllı saati Gear S2 Android telefonların yanı sıra iOS tabanlı iPhone'ları da destekleyecek.

Samsung Gear S2 akıllı saate iPhone desteği geliyor

Samsung’un IFA 2015 etkinliğinde resmen açıkladığı yeni nesil akıllı saat gelişmiş özellikleri ve döndürülebilir çerçevesiyle dikkat çekti. Samsung Pay desteği de sunan Gear S2 daha önceki Samsung akıllı saatlerin aksine daha fazla modelle uyumlu çalışacak. Gear S2 öncesi Samsung akıllı saatler Samsung’un belirli akıllı telefon ve tabletleriyle eşleştirilebiliyordu. Ancak Gear S2 birçok Android cihazlar uyumlu çalışacak.

1441448835_1.jpg

Güney Koreli Gear S2 ile uyumlu çalışacak akıllı saatleri resmi site aracılığıyla açıkladı. Samsung, Gear S2 ile çalışacak akıllı telefonlar için bazı donanım ve yazılım şartları öne sürüyor. Bunlar Android 4.4 ve üzeri işletim sistemi ve 1.5GB üzeri RAM. Listede HTC, Huawei, Lenovo, LG, Motorola, ZTE, Oppo, Pantech, Sharp, Sony, Xiaomi, Asus gibi birçok üreticiye ait modeler yer alıyor. Söz konusu listeye buradan göz atabilirsiniz. Samsung Gear S2 desteği sadece bu modellerle sınırlı olmayacak. Yeni telefonlar tanıtıldıkça liste güncellenecek.

Akıllı saat kategorisindeki liderliğini Apple Watch sonrası Apple’a kaptıran Samsung’dan önemli bir hamle geliyor. Şirket yetkililerinden gelen açılamaya göre Samsung, Gear S2 için iPhone desteği üzerinde çalışıyor. Samsung konuya ilişkin net bir takvim açıklamadı ancak yıl bitmeden Gear S2’nin iPhone desteği kazanması bekleniyor.